Otsikon mukaisesti tarvitsisin pienen nöttösen harmaata Novitan Mamboa. Otin riskin, ja sen sijaan että olisin kutonut sileät peruslapaset langasta jota oli 80g, kudoin kalanruotolapset Villaeläimen blogista. Luin jostain toisesta blogista että lankaa oli mennyt 80g ja tein mallin samalla lailla jättäen resorin pois. Noh, yhden peukalon verran puuttuisi lankaa ja jo kokeilin jos tekisin peukalon pään toisesta väristä. Mustaa ei ollut joten taitaapi olla niin että nuo muut värit näyttävät todella typeriltä. Ja ehkäpä se mustakin olisi ollut huono ratkaisu... Joten jos jollakulla löytyisi jämälankaa n. 10-20g niin täällä löytyisi koti joka ilolla ottaisi nöttösen vastaan. Vaihdossa toki antaisin mielelläni jotain vastaan. Vaikka vastaavan määrän kolikkoina kuin tuo langan osuus kerässä tms? Ja voin nöttösen jostain hakea jos sellainen pääkaupunkiseudulta löytyy. Ja isommankin kerän., täyden tai vajaan voisin lunastaa jos sellainen tarpeettomana jollain on.

Ja nyt kun vauhtiin pääsin niin myös oliivinvihreää Mamboa voisin tahtoa 30-50g, omaan sitä nyt 60g ja mietin kyllä että tekisin raitalapaset. Harmaan kanssa en halunnut sitä sekoittaa mutta kattoo nyt mitä keksin. Tärkeintä olisi kuitenkin saada se pienen pieni nöttönen harmaata, uskoisin että alle 10g riittäisi sekin . Että voi kenkuttaa kun noin vähän puuttuu, eikä raatsi enää purkaakaan ja aloittaa alusta.

Edit: itse asiassa mittasin toisen langan avulla että tarvitsen lankaa 2m/lapanen, eli yhteensä 4 m riittäisi, eli n. 4g. Kudoin sitten kuitenkin malttamattomuuksissani peukalonpäät kahdella eri langalla, ja oranssi näyttää yllättävän kivalta... :D Mutta silti voisin sitä harmaata haluta vähän jos jollakulla piisaa ylimääräistä. ;)