Tänään on ollut ihana pakkaspäivä jälleen, olen ehkä hullu mutta tykkään lumesta ja pakkasesta todella paljon, mielestäni kylmyys on lähinnä pukeutumiskysymys. Ja kun kerran itse voi kutoa tarvittavat asusteet niin mikäs sen parempaa. Plus että voi sitten vielä hyvällä omallatunnolla kutoa lisää "kun niitä kerran tarvitaan". Etelän leveysasteilla ei lumi viime vuosina ole paljoa talvisin hemmotellut joten nyt täytyy tästä nauttia!

Blogipäivitys part 6 (vielä yksi tulossa näistä jo valmistuneista ja kuvatuista kutomuksista ja lankashoppailuista):

Ostoksia joulukuulta. Käytin erään joulukuisen päivän shoppailuun lanka- ja kirjakaupoissa, ja toisen Vanhan joulumyyjäisiin ja Ogelin neuletapaamiseen. Sypressistä ostin turkoosia Lett Loppia 3 kerää kuvitellen sen riittävän pipoon ja lapasiin. No nyt olen saanut päähäni että haluan tehdä muhkean palmikkopipon joten lapasiin ei lanka riitä. Ja lankaa ei enää varmaan ole, nuo olivat lopetetun erän viimeisiä. Tajusin myös että en omista yhtään huivia joka sopisi tuohon lankaan. Joten kierre jatkuu sillä nyt täytyy ostaa lankaa sekä huiviin että lapasiin joka mätsää tulevaan pipoon! :D (seliseli...)

Menitasta ostin kasan Fabelin sukkalankoja (10 kerää, iiks) eri väreissä, puikoille hyppäsivät musta-harmaa-ruskeat samantien polvisukiksi. Varret on tehty ja päätin opetella Magic Loopilla kutomaan kahta sukkaa samaan aikaan loppusukan ettei tule sitä itselleni tyypillistä "toisen sukan syndroomaa". Ohje Kristiinan silmukat -blogissa. Luulin että siiman pitää pyöröpuikossa olla todella pitkä ja ostin Tallinnasta Karnaluksista 2mm pyöröt 2m siimalla... Joo, ei sen niin pitkän tarvitsisi olla todellakaan! :D Menitasta hyppäsi mukaan myös Regian Hand-Dye Effect -lanka sinivihreänä ja siitäkin olisi tarkoitus kutoa polvisukat. Varpaista aloitus olisi tavoitteenani opetella tällä kertaa. Hobboksin kirjakaupasta löytyikin siihen sopiva aarre Joy of Sox, ihania malleja ja ohjeet moniin erilaisiin aloituksiin ja kantapäihin. Vielä en ole ehtinyt mitään aloittaa kirjasta mutta ihailtu on.

Vanhan joulumyyjäisistä tuli ostettua sitten itselle joululahjoja jotka omasta mielestäni "ansaitsin". Kaunis turkoosi-ruskea rannekoru ja turkoosit korvakorut lähtivat mukaani, sekä Virkkuukoukkusen pari pinssiä ja ihanaa joulukorttia. Ogelista en sortunut ostamaan mitään muuta kuin suunnittelemani Janne-kerät paksuja sukkia varten. Se oli saavutus sillä hiplasin kyllä muitakin keriä mutta vein ne takaisin hyllyyn. Hyvä minä.

Kuvissa mukana myös joulukissani joka oli hoidossa pari viikkoa omistajien ollessa matkoilla. Kiinnyin kattipattiin kovasti ja nyt on harkinnassa oman hankkiminen. Joten jos jollakulla on tiedossa kotia kaipaavia kissanpentuja pääkaupunkiseudulla tai lähellä (minulla ei ole autoa), niin kertokaa! :)

 

Sukat Monkey, jotain omia modauksia taas joukossa. Tämä kuvio jaksaa jostain syystä kiehtoa aina vaan suunnattomasti, hassua. Vähän löröt tuli, onkohan mun käsiala löystynyt? Lankana Fabelia, kuinka yllättävää.

Tässä kaksi viimeisintä valmistunutta kutomusta, eli bolero jonka meinasin kutoa ohjeen mukaan mutta sitten tulin toisiin aatoksiin ja muokkasin kuvion oman maun mukaan. Perusohje on Ribbed Lace Bolero. Näitä tulee tehtyä lisää, ja jopa ohjeen mukaan kesäisempi versio, lankana Tallinnasta ostettu Novitan Cannes. Karnaluksista saa Novitan lankoja paljon edullisemmin kuin Suomesta joten jos niille on tarvetta ja Tallinnaan on menossa niin kannattaa käydä. Juurikin bolero on Novitan Rose Mohairia ja sitä oli loistavat värivalikoimat Karnaluksissa. Itse tosin olen ostanut nämä 2 kerää joskus loppukesästä Prismasta. Boleroon meni vähän yli 1 kerä lankaa joten otaksun että saan vajaasta kerästä vielä pipon tehtyä.

Pipo on sitten sitä Tallinnasta löytämääni Puron tyyppistä Austermannin lankaa nimeltä Kreativ+Filz. Langoissa oli reippaampia sävyjä kuin Purossa ja tuli sitten kahmittua tuota yhteensä kilo paria eri väriä. Lankaa on sama metrimäärä kuin Purossa mutta jotenkin se tuntuu hieman ohuemmalta. Piposta tuli hieman liian löysä mutta menee se noinkin. Ehkä pujotan langan resorin yläreunaan. Malli on omasta päästä sävelletty, palmikon ohjeen löysin täältä: Tupsupipo. Lankaa kului noin 1,5 kerää.

Punainen on selkeästi tekemässä monen vuoden jälkeen paluuta väripalettiini, kuin myös liilan eri sävyt. Saapi nähdä vaikuttaako tämä suunta jatkossa sinivihreään lankapalettiini...