Olen hengissä ja voin kohtalaisen hyvin, vaikkakin nyt olen jälleen sairaana, flunssan paholainen iski. Traditionihan on pidempään ollut polkata vain sairaana. Tämä johtunee siitä että muulloin ei ole aikaa eikä malttia siirrellä kuvia ja naputella näitä neulejuttuja koneelle. Olen muutenkin ollut melko kiireinen muuton ja uusvanhan työni puitteissa, ja ollut ilman tietokonetta ja nettiä myös pitkän tovin. Muutoksia on elämään mahtunut ja ne ovatkin hyvin vieneet polkkausaikaani ja energiaani. Olen melko ahkeraan kaiken muun kiireen ohessa neulonut kuitenkin ja jopa pariin neuletapaamiseen osallistunut Ogelissa.

Tallinnaan sain myös itseni roudattua tämän kuun alussa, ja vaikkei pitänyt paljoa lankaa ostaa niin 2 kg lähti takaisin Suomeen. Vironvilla jäi Sada Marketiin sillä minua miellyttäviä värejä ei näkynyt  tällä kertaa. Liann Löngadista lähti yksivärisiä ohuita sukkalankoja, mutta Karnaluksista lähti sitten paksua 100% villalankaa oikein olan takaa.

Arvatenkin usean kuukauden kestäneen hiljaiselon aikana on tullut värkättyä yhtä sun toista. Enää en muista tarkkaan milloin mikäkin on valmistunut, millä puikoilla olen tehnyt ja hyvä jos lankamerkkiäkään pystyn muistamaan. Omasta päästä syntyneet tekeleet ovat alkaneet yleistyä ja ohjeen mukaankin tehdessä alan yleensä säveltää omiani. Aina en sitten muista oliko mulla joku ohje vai ei. Erilaisia valmistuneita neulomuksia taitaa olla parisenkymmentä joista osa on yhä kuvaamatta. Mutta aloitan pikkuhiljaa päivittämään kesän ja alkusyksyn tuotoksista tänne tammikuulle. Joten tässä part 1, olkaat hyvät!

Itsetehdyt kynsikkäät, ei mitään muistikuvaa oliko ohje vai sävelsinkö omasta päästä, tehty mm. Suomenlinnassa kaatosateella muurin ikkunalla istuen myrskyltä suojassa.

Tallinnasta elokuussa ostetut lapaset, aivan ihanat!

Pellavapipoon tehty virkattu kukkakoriste, joita innostuin kesällä virkkaamaan oikein olan takaa. Pinsseille on löytynyt näiden myötä uusi elämä.

Palma-langasta tehty puuvillapipo. En muista kuollakseni taaskaan mistä kuvion nappasin, tunnistaako joku?

Sama pipo kukalla somistettuna. Miten niin turkoosi yksi lempivärejäni? ;)

Alkukesästä esitelty pipo taas virkatuin kukkasin ja pinssein koristeltuna.

Ranta- ja puistoelämän hurmaa kesällä -09. Kutimet ja lankaa aina mukana. :)

Lankamaailma Nordian kesähankintoja, kehnonpuoleisesti näistä on toistaiseksi tullut kudottua. Kynsikkäät on tehty ja yhdet lapaset tuloillaan vaikkakin pahasti ufoutuneet.

Puuvillalangan huumaa, tämä oli kesän uusi hurahdus.

Anttilasta tehty löytö kutimille. Oikeasti meikkilaukku mutta mun mielestä kudinlaukku, ei tule puikot läpi!

Queen of cup -sukkaohjeesta napattu kuvio tuotti oikean kunnon smurffipipon. Lempipipoa tästä ei ainakaan vielä ole tullut mutta tulipa kokeiltua. Lanka jostain ale-marketin laarista napattua puuvillasekoitetta. Kukkanen Palmaa.

Ja taas virkatuin kukin somistettu pipo, lankana Tennessee ja pipo jo aiemmin esitelty. Uudessa kodissa, juuri muuttaneena. <3

Serpentine Mittens oli muistaakseni näiden kämmekkäiden ohje. Lankana pätkärääkättyä seiskaveikkaa. Kuvattu Suomenlinnassa jossa tänä kesänä kävin pariin otteeseen viettämässä kaunista kesäpäivää uiden, auringossa lojuen ja kutoen. Meri. <3

Lapaset, palmikkokuvio napattu Katiijan blogin kämmekkäistä, lankana Titan wool, 100 % merinovilla, jonka ostin 2v sitten Tallinnasta. Hyvät aluslapaset superpakkasille ja sellaisenaan kevyemmille pakkasille. Toinen lapanen katosi muutama päivä sitten, nyyh. Jaksaisko kutoa uuden parin? Ja riittääkö lanka? Liann Löngadissa oli tätä samaa väriä yhä.

Talviaikaan siirtymisen huomaa kun valo ei enää riitä kutomusten kuvaamiseen. Nämä kovan onnen "rumasukat" syntyivät aika pitkällisen piinan tuloksena. Käytin Hyvän olen neulekirjan polvisukan ohjetta ensin mutta sukista tuli ihan liian löröt joten purkuun menivät ja tein aloituksen 84 silmukan sijaan 74:llä ja kavensin melko lailla omasta päästäni. Sukka no 2 olikin sitten paljon kapeampi sillä pitkän tauon jälkeen oli käsialani jostain syystä tiukentunut. Jouduin siis tekemään muutaman raidan enemmän jotta pituus olisi näissä kutakuinkin sama. Väriyhdistelmistä en ollut itsekään ihan vakuuttunut mutta nyt valmiina täytyy myöntää että tykkään peppi pitkätossumaisesta vaikutelmasta joka olikin tavoitteenani. Paukkupakkasilla legginsien ja pikkumyy-kenkien kanssa löymätön yhdistelmä, pysyy pohkeet lämpöisenä. Lankana on Noron Sock Kureyon. Pienenä pettymyksenä joudun toteamaan että toisen varpaan jouduin jo parsimaan, en tiedä oliko kenkäni hanganneet vai onko lanka tosiaan noin kehnosti kestävää. Parhaiksi sukkalangoiksi ovat osoittautuneet Fabelit ja Ilun 75% perussukkalangat. Kaikki silkki/bambu yms sekoitteet ovat suureksi pettymyksekseni hajonneet melko nopeaan. Olkoonkin kovassa kulutuksessa tai ei. Jatkossa siis tiedän mitä lankoja käytän rakastamiini ohuesta langoista kutomiini sukkiin. ;)

Jatko-osaa ette ehkä joudu kovin kauaa odottelemaan sillä latasin kerralla kaikki löytämäni neuleaiheiset kuvat vuodatukseen joten pahin kompastuskiveni blogin päivitykseen on jo ylitetty. Jos haluat lisätietoa jostain yksittäisestä kutomuksestani niin laitapa kommenttilaatikkoon kysymyksiä tulemaan! Hyvää tätä vuotta kaikille!