Helsingissä asumisen hyviä puolia on kaiken muun hyvän lisäksi se että lähistöllä on kaksi lankakauppaa joissa voi piipahtaa ohikulkeissaan. Vihreä Vyyhti on jäänyt kovin vähälle huomiolle syystä etten juurikaan ole muistanut sen ja Hakaniemen Hallin olemassaoloa. Nyt taas eräänä päivänä siellä suunnalla muistin, ja kas, vaikka olin etsimässä paksua puuvillaa niin käsiini tarttui taas Onlinen sukkalankaa pätkärääkättynä, tällä kertaa niin ihanan turkooseissa sävyissä että en vain kyennyt olemaan ostamatta. Olen nimittäin ruskea-liilan Multnomah-huivini valmistumisen jälkeen hiplaillut useampaakin lankakerääni ja miettinyt josko tästä tai tuosta tekisin jonkun kesäisemmän värisen version. Aloitinkin jo kirotulla Regian Hand-Dye Effect langalla mutta edellinen postaus kertoo syyn miksi tämä huivinalku on jäähyllä, ja pitkään.... Aiempi Mulnomah on kiitettävästi roikkunut kaulassani valmistumisestaan lähtien, joten kaikki epäilykseni värin ja erivärisen reunalangan sopivuudesta on kumottu. Olen jopa löytänyt pipoja jotka sopivat siihen vaikka työn alla on yksi kesäpipa joka sopisi täydellisesti, ja toiset siihen sopivat langat odottavat oikeaa hetkeä ja mallia. Turkoosi Multnomah hypähti jo viime yön pimeinä tunteina puikoille ja uskon että se valmistuu pian.

Muitakin kutomuksia alkaa valmistua vauhdilla mutta niistä raportoiminen kuvien kera saattaa tuottaa ongelmia sillä hyvin palvellut kamerani teki stopin tässä päivänä eräänä. Ottaa pannuun melko lailla sillä kesä on lempiaikaani, ja kuvien ottaminen on silloin itselleni mielekkäämpää kuin milloinkaan muulloin. Joten katsotaan hiljeneekö blogi siihen että saan ostettua kameran (menee kauan), vai onnistuisinko saamaan kameran muuta kautta. Jos sinulla on ylimääräinen digikamera niin saa tehdä tarjouksen. ;) Omani oli Canonin Ixus 4.0. Sen hienompaa en tarvitse.

Kesän suunnitelmiin kuuluu ensi viikolla mahdollisesti ti tai ke Tallinnan risteily, sinnekin saa seuraan liittyä halutessaan. Suuntana tulee olemaan Karnaluks ja muita lankakauppoja sekä sukkien metsästystä, Etno-sukat kun sopisivat paremmin kuin hyvin viime kesänä ostamiini Mulk-kenkiini! Ja jos minut haluaa joku tavata täällä koto-Suomessa, niin ensi viikon to 3.6. olen menossa toisen lähi-neulekauppani, eli Priiman tapaamiseen. Yleensä olen torstai-iltaisin tiiviisti töissä joten tämä on harvinaista herkkua minulle. Suunnitelmissani on kesällä myös tehokkaampi kierrättäminen ja koska olen hävettävän vähän käynyt lähi-kirpputorillani Valtterissa, aion sinnekin yrittää useammin suunnata, ja jättää kaupan hyllyiltä tekemättä vaateostokset niin pitkälti kuin ikinä kykenen. Tuunaus olkoon tämän kesän avainsana, ompelukone laulamaan siis kutimien lisäksi!

Ihanaa kesää kuitenkin kaikille lukijoille, katsotaan milloin tänne palaan, ilman kuvia en kauhean paljon viitsisi jaaritella aiheesta, enkä sen vierestä. Ehkä tapaamme enemmän livenä sitten? ;)