Takaisin linjoilla taas, ja kas kummaa, kukaan ei varmaan arvaisi että olen taas sairaslomalla... Eli traditioita on näköjään pidettävä yllä. Tällä kertaa ongelmana on polvi joka vaikuttaa ikävästi paitsi töihin niin myös kesäsuunnitelmiini. Tämän viikonlopun reissu peruuntui ja nyt sitten jännittää peruuntuuko kaikki muutkin suunnitelmani. Ja eniten tietysti huolestuttaa se että saako polvea kuntoon enää lainkaan. Maanantaina joudun tekemään uuden lääkärireissun ja anelemaan magneettikuvaukseen pääsyä, muuten ei selviä mikä tässä polvessa on vialla.

Mutta se siitä sairaskertomuksesta ja nyt asiaan eli neulomuksiin kuvien kera. Sain kuvausapua jo jonkin aikaa valmiina olleeseen Multnomah kakkoseen. Sain valmiiksi myös Ribbed Lace Boleron mutta siitä tuli susi, eli se on aivan liian iso vaikka kudoin sen pienemmillä puikoilla kuin oli suositus: Hihatin venähti jo tuon ensi käyttökerran aikana kuvauskävelyllä aivan muodottomaksi, se ei pysy hartioillani vaan valuu pois koko ajan. Jostain jämäkämmästä materiaalista neulottuna se ei varmaan tekisi noin mutta Novitan Cannesista neulottuna tuo löysyys ei toimi. En myöskään pitänyt tuon langan kutomisesta lainkaan joten en toiste sitä osta. Olen nyt tullut muutenkin tulokseen että minun ei todellakaan kannata kutoa mitään muuta kuin pipoja, sukkia, huiveja tai lapasia, kaikki muut tekeleet epäonnistuvat kerta toisensa jälkeen. Huokaus.

Mutta jos jotain hyvää niin Multnomahista pidän sen sijaan kovasti kuin myös tuon Onlinen sukkalangan kutomisesta. Kävin jo Hakaniemen Hallissa sijaitsevassa Vihreässä Vyyhdissä hiveltämässä muita värejä, sellainen vihreän-kirjava houkuttaisi seuraavan huiviin. Pitäisi vaan löytää joku sopiva ohje kun en Multnomahia viitsi kolmatta kertaa kutoa, niin kiva kuin se onkin. Olisiko kenelläkään vinkkejä sopivasta ohjeesta?

Huivin malli Multnomah, kudottu 3,5 addin bambupyöräpuikolla
Omia modauksia tehty, reunan mallikerta on aloitettu ohjetta paljon aiemmin ja lisäykset tein kuvioon aina puolikkaalla silmukkamäärällä sillä halusin mallikerran näkyvän paremmin. Huivia on kudottu meren aalloilla, laivoilla ja rannoilla ja siitä tuleekin varmasti jatkossa mieleen tämän alkukesän huippuhetket.

Ja tässä tämä epäonnistunut tekele jonka voisin laittaa kiertoon jollekin isommalle ihmiselle, en usko että tulen tätä käyttämään. Jos jotakuta kiinnostaa niin saa ilmoittaa. Kuvissa näkyy myös nyt hieman paremmin kesäinen Esther-piponi. Kuvauksen jälkeen pingotin pipoa hieman löysemmäksi.

Ja jotain mukavaakin tapahtui näiden kuvien ottamisen jälkeen. Epäonninen kamerani koki yllättäen henkiinheräämisen joten saan ainakin jotain kesästä vielä taltioitua. Toivottavasti kelit suosisivat ja aurinko paistaisi jotta kuvaaminen ja muukin kesänvietto inspiroisi.

Kävin torstaina Priimassakin neuletapaamisessa ja edellisenä päivänä taas kerimässä vyyhtejä kun sillä suunnalla olin muutenkin asioimassa. Samassa yhteydessä kuulin että Priima muuttaa elokuussa ja riemukseni hyvin lähelle omaa kotiani! Vaikka toisaalta tuo lankakauppa on kovin viihtyisä joten hieman haikealta tuntui uutinen silti kun olen tuolla tykännyt piipahdella. Mutta eiköhän uuden isomman liikkeen suurempi lankavalikoima kuitenkin saa innostumaan uudestakin liikkeestä? Neuletapaaminen oli vanhassa paikassa viimeinen joten oli kiva että sinne ehdin kun edellinen suunnittelemani käynti sekä KIP-päivä meni osaltani ohitse muissa jutuissa. Lankoihin en tällä kertaa sortunut, Tallinnasta tuli jälleen ostettua enemmän kuin riittävästi sitä sorttia joten yritän nyt saada ensin tuhottua reippaalla kädellä lankavarastojani valmiisiin tekeleisiin ennen uuden ostamista.

Jos jotain hyvää on siinä että viikonlopun suunnitelmat menivät mönkään on se että olen nähnyt kuninkaalliset häät ja samalla ehtinyt kutoa ja blogata. Mikäs sen mukavampaa tällaisena koleana sateisena päivänä. Näillä mennään, aurinkoa odottaen.