Kuvaton postaus jälleen jatkuu, olen pahoillani. Olen ostanut muistikortin lukijan jo muutama viikko sitten jotta saisin kuvia siirrettyä koneelle vaan tuossa se kököttää yhä pakkauksessaan. Kukas sen saisi auki ja käyttöön, kysyn vaan? Minua ei koskaan ole kauheasti kiinnostanut teknisten vempeleiden käyttäminen, ja sen nyt jälleen huomaa. Tällä hetkellä asiaa vaikeuttaa osaksi se että koneella istuminen ei onnistu myöskään kovin kauaa kerrallaan.

Neulominen sen sijaan kiinnostaa urakalla sillä enpä juuri muuta voi tehdä. Olen paraikaa ehdottomassa liikuntakiellossa, koipi vaakatasossa joten eipä siinä paljoa muuta tehdä kuin neulota. Jos jotain hyvää tässä muuten minut hulluksi riivaamassa elämässäni nyt on, niin vanhojen lankalaatikoiden kaivelu on ollut sangen inspiroivaa kaunista lumisadetta vain sisältäpäin katsoessa. Sain kunnon boostauksen alkaa tuhoamaan varastojani urakalla, ja kohteena eritoten ovat Novitan Nallet ja Seiskaveikat joita on kertynyt vuosien takaa kohtuullisesti - tai kohtuuttomasti, riippuen näkökulmasta. Nyt kun on viime vuosina tullut neulottua melko paljon laadukkaampaa lankaa (näin raa´asti yleistäen), niin tuntuvat sangen muovisilta ja epämiellyttävän karheilta nuo langat, mutta ihan mukavan näköisiä tuotoksia niistä on silti syntynyt. Äitini oli kirppikseltä ostanut Novitan Talven 2008 lehden ja siitä sitten olen yhtä lapasohjetta soveltanut useampaan työhön jo. Ja jatkoa seuraa...

Aloitin tänään myös uuden työn kesän nurkilla ostamastani toisesta petroolin sävyisestä vironvillasta. Pitkään mietin että minkä mallin ihanan väriselle langalle valitsen ja koska ihastuin lokakuussa piinallisen prosessin jälkeen valmistuneeseen vihreään Laminaria-huiviin, päätin tehdä toisen saman moisen. Ja siinä hommassa tämä päivä hurahtikin. Valitettavan hyvin nyt muistankin tämän projektin piinaavuuden, ensin meni aloitus uusiksi moneen kertaan ja vielä pahempaa säätöä oli sitten kun yritin miettiä tähtikuvion vaihtumiskohtaa. Jostain syystä nuo kaaviot ovat mielestäni "väärässä" järjestyksessä sekä ohjeen silmukkamäärissäkin feelua mutta itseäni voin silti ehkä eniten soimata siitä että en kyennyt millään laskemaan oikein kaaviota niin että olisin saanut haluamaani kohtaan vaihtokohdan. Olisin halunnut sen tällä kertaa jo kolmen mallikerran jälkeen erona aiempaan huiviini jossa se on neljän mallikerran jälkeen. Mutta kun olin jo useamman tunnin säätänyt ja purkanut eestaas ja todennut kymmenennen kerran että taas pitäisi purkaa, päätin luovuttaa ja jatkaa siihen samaan kohtaan. Huiveista siis tulee ennakkosuunnitelmista poiketen todennäköisesti identtiset. Mutta eipä tuo haitanne, sillä sen vähän mitä huivia olen ehtinyt käyttää, koko ja malli tuntuu erittäin passelilta.

Eilen päivitin sivupalkkiin valmistuneita ja puikoille hypänneitä töitä ja mukavasti niitä on siunaantunut vaikka itsestä tuntuu että hitaasti edetään. Toki voisin joskus yrittää tehdä töitä yksi kerrallaan mutta levottoman puoleisena yksilönä kyllästyn lankoihin ja malleihin todella nopeasti. Lapasia on siksi mahtava tehdä että valmista tulee nopeasti, vaikkakin niissäkin sitten kiusaa se iänikuinen toisen lapasen syndrooma.

Tila-ohjelmasta, jossa aiheena oli neuletapaamiset, kommentoin vielä sen verran että Novitan Deli-osuus oli mun mielestä jotenkin kummallinen. Ikäänkuin valmiiksi harjoiteltu mainoskampanja tms. Teennäinen ja kaupallinen. Vai onko vika vain katsojassa? No onneksi ohjelmassa oli sitten mukava pätkä Priimasta jota oikein ilolla katseli kun siellä usein itsekin hengailen. On muuten ikävä jo sitä porukkaa, viimeksi olin paikalla kuvauspäivänä lokakuussa. Viime torstaina olisin mennyt mutta ovella kävi ilmi että koko pulju oli kiinni Tampereen messujen takia to-la. Ottipa melkoisesti pattiin monestakin syystä mutta toivottavasti tänä torstaina onnistuu. Täytynee kuitenkin soittaa ja varmistaa etukäteen että lafka on varmasti auki sillä en kipeällä koivellani halua toistamiseen tehdä turhaa reissua....