Näin jossain blogissa jo aiemmin neulomani Novitan pitsibaskerin. Olen tehnyt näitä 3 erilaista kappaletta enkä ole ollut kovin tyytyväinen. Tästä blogista inspiroiduin kuitenkin jälleen kun huomasin että ohjeen suositusta huomattavasti pienimmällä puikoilla tulos on kivannäköinen. Joten kaivelin jämänöttöseni Rose Mohairia esiin ja aloin nitkutella tätä uudelleen. Olen keräni ostanut joskus ehkä pari vuotta sitten jonkun halpiskaupan alelaarista, niinpä kuvauspaikaksikin sopii paremmin kuin hyvin erään ketjun pukukoppi, tässä kuvat peilin kautta kuvattuna:

Malli Novitan pitsibaskeri
Lanka Novitan Rose Mohair, puikot 3,5 ja 4 pyöröaddit (ohjeessa 5 ja 6)
Modauksena: oikean silmukoiden kutominen kiertäen takaa resorissa ja kuvioiden välissä, näin piposta tulee napakampi. Myös pituus on ehkä noin sentin lyhyempi ja päättelynkin tein vähän oman pään mukaan.

Fiilis piposta on hyvä verrattuna aiempiin tekeleisiini. Vauhtia hieman hidasti kun tajusin resoria neuloessa että olen tehnyt tämän ohjeen aiemmin lähes samanvärisestä mohairista. Mietin tämän älynväläyksen jälkeen jonkun aikaa jonkun muun mallin tekemistä mutta lopulta halusin kuitenkin testata miten tämä toimisi ohjeen mukaisesta tästä langasta tehtynä. Ja hyvinhän se toimii kun vaan tekee pienemmillä puikoilla ja vähän lyhyempänä. Olen tähän pipoon liittänyt myös pinssin pitkästä aikaa, täytyykin niitä alkaa taas harrastamaan pipon koristeina kuten tapasin joskus 2v sitten tehdä myös.

Nyt olenkin tainnut saada kakistettua tänne kaikki rästiin jääneet työt kuvineen ja kertomuksineen. Kiva päästä näitä naputtelemaan reaaliajassa jatkossa, eli heti kun työ on valmistunut ja kuvattu, jeejee, skål på den saken!

Halpahallin huuma jatkui myös alennusmyyntien aikaan. Lohtulankaa piti polvivammaisen saada kun halvalla sai. Puroa siksi että haluan testata huopumista uudestaan, Isoveljeä siksi että juuri tuota väriä olen himoinnut pitkään ja se poistuu nyt valikoimista (melkein harmittaa etten ostanut enemmän) ja Tempoa siksi että tuota lankalaatua olen halunnut myös jo yli vuoden ajan testata ja harmaa versio miellytti silmääni kovasti (petrooli tai keltainen olisi miellyttänyt enemmän mutta niitä ei enää ole missään näkynyt. Selitykset aina löytyy lankaholistilla, tällä kertaa mennään näillä.