Sain tammikuussa jopa 7 työtä valmiiksi mutta nyt heti helmikuun aluksi iski neuleplääh, ihan vaan siitä syystä että eilen into piukeana tikutin keltaisille palmikkosukilleni paria vain huomatakseni varren puolivälissä että sukka on TAAS ihan liian iso verrattuna toiseen. Olen niiiiiiin kyllästynyt tähän juttuun  että kutimet lensivät nurkkaan saman tien odottamaan päätöstäni siitä että puranko vai olenko jälleen vain välittämättä. Suututtaa se etten näköjään millään pysty tätä piirrettä neulomisestani kitkemään, taipumus vain pahenee koko ajan. Pitäisi viitsiä sitä Magic Loopia aina samaan aikaan käyttää mutta kun se on niin hidasta etenemistä ettei aina jaksa. Toinen vaihtoehto olisi kutoa sukat heti peräkkäin, mutta koska en jaksa niinkään tehdä niin tuntuma katoaa tiheyteen kun tekee parin välissä muita juttuja. Vihaan purkamista, ja teen niin vain ääritapauksissa, mutta nyt kyllästyttää tämä sama ongelma niin paljon että luultavasti kerrankin teen niin.

Kaivelin siivouksen yhteydessä myös keskeneräisiä töitäni samaan laatikkoon odottamaan jatkotuomiota, ja kävi ilmi etten ole suinkaan kaikkia listannut blogini sivupalkkeihin. En niitä sinne nytkään listannut sillä suurin osa alotetuista sukista tulee kokemaan purkutuomion. Osasta napsasin kuvia ja saatan ne jossain vaiheessa esitellä täällä. Juuri nyt ei kuitenkaan kuvien siirtäminen innosta yhtään joten neule- ja kuvainspiraation iskemistä odotellessa nappasin siina k. knits -blogista tällaisen kyselyn ja vastailen siihen siinan tyyliin iloksenne/suruksenne. ;)

millainen neuloja olen?

* neulonnassa olen more is more- tyyppi: tykkään väreistä ja jopa oudoista/epäsovinnaisista väriyhdistelmistä. Rakastan vahvoja, intensiivisiä ja kirkkaita värejä, haaleat pastellit ei ole yhtään mun juttu kuten ei myöskään valkoinen. Värit vaikuttavat minuun hyvin vahvasti, herkulliset värit saavat kirjaimellisesti kuolan valumaan! Kotinikin on hyvin värikäs. Pidän myös hauskoista yksityiskohdista neulomisessa, pitsit, palmikot, nypyt, erilaiset pinnat ja kuviot, kaikki käy!

* minulla on useampi neuletyö kesken koko ajan. Olen hyvin levoton neuloja, kyllästyn nopeasti joten en tee isoja töitä lainkaan. Paitsi isoja pitsihuiveja. Kaikki missä pitää tehdä kaksi samanlaista kappaletta on täyttä tuskaa, toisen sukan ja lapasen syndrooma iskee lähes aina. En voi kuvitellakaan tästä syystä tekeväni neuletakkeja, kaksi hihaa ja etukappaletta ylittäisi jo mun kipukynnyksen. Sen lisäksi että ehtisin jo kyllästyä koko työhön muutenkin kauan ennenkuin se valmistuisi. Tällä hetkellä keskeneräisiä töitä on varmasti yli 10, joista ehkä vain muutama valmistuu lähiaikoina, muut kokenevat purkutuomion tai totaalisen unohduksen.


* pidän itseäni nopeudeltani sellaisena keskivertoisena neulojana. Saan inspiraatiokohtauksia jolloin kudon hulluna ja tulee nopeasti valmista mutta sitten toisaalta saatan yhtä hyvin kokea neulomisen vaikeaksi/työlääksi ja tikuttaa vain pari riviä päivässä. Joskus harvoin saattaa kestää jopa pari viikkoa etten neulo lainkaan. Usein turhaudun siihen ettei tule nopeasti valmista mutta yllätyn silti usein katsoessani listaa valmistuneista neuleistani, niitä on aika paljon kuitenkin.

* tykkään luonnonkuiduista mutten ole ehdoton keinokuitujen totaalivastustaja. En voisi kuitenkaan kuvitella kutovani pelkkää keinokuitua koska se vain tuntuu inhottavalta sekä neuloessa että varsinkin käytössä, termi kylmänhiki kuvaa tuota tunnetta parhaiten, vihaan sitä. Langassa ei kuitenkaan saa olla keinokuitua kuin vain murto-osa.

* Pidän luksuslangoista mutta ostan niitä melko harvoin. Hyviä peruslankoja saa kuitenkin muualtakin kuin Novitalta eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Jos rahaa olisi kuin roskaa, ostaisin kalliita lankoja varmasti enemmän. Pidän kuitenkin sellaisista rouheista "lampaanhajuisista" langoista todella paljon joten kiiltäväpintaiset hienot langat eivät oikein ole mun juttu. Enkä koe olevani muutenkaan ns. luksus-ihminen edes neulomisen suhteen vaikka hyvää laatua arvostankin.

* Inhokkilistallani ei neulomisen suhteen ole oikein mitään mutta neulepaitoja, -tunikoita, -takkeja tms en suostu tekemään koska mun hermot ei vaan riitä ja luottamus omiin taitoihin ei ole riittävän korkea. Olen joskus yrittänyt ja hirveän työn jälkeen tulos on aina epäonnistunut. Ja koska haluan että neulominen on kivaa ja saan onnistumisen tunteita, teen vain sellaisia töitä joissa nämä toteutuvat.

* En ole superinnokas uusien neuletekniikoiden opiskelija siitäkin huolimatta että pidän kovasti uuden oppimisesta. Ennemminkin otan mieluiten haltuun yhden tyylin kerrallaan toistamalla sitä erilaisin variaatioin useissa töissä. Ranskalainen kantapää, joustava tuplapäättely, Magic Loop, palmikot ilman apupuikkoa ja nypyt ovat siirtyneet vuorotellen repertuaariini jotka sinne päästyään jäävät yleensä tehokäyttöön. Viimeisin villitykseni on ollut huovutetut lapaset joita olen tähän mennessä tehnyt kuudet kappaleet. Haluaisin lähiaikoina saada pontta jotta saisin itseni pakotettua opettelemaan neulomaan sukat varpaista lähtien sekä patenttineulomisen kaulurin muodossa. Erilaisten pitsihuivien tekeminen on ehkä suurin intohimoni uuden opettelussa.


* pidän kirjoneuleista mutta jaksan niitä harvoin itse tehdä.

* neulekäsialani on vaihtelevaa ja saa varsinkin sukkien kohdalla hermoni menemään. En ymmärrä miksi tämä ilmiö korostuu aina niin että toisesta sukasta tulee isompi ja lapasissa yleensä toistepäin eli jälkimmäisenä tehty lapanen on pienempi. Yleensä molemmat työt näyttävät hyviltä ja siisteiltä erikseen mutta yhdessä eron huomaa kun toinen on isompi ja löysempi.

* tykkään välineurheilusta tiettyyn pisteeseen asti. Joka tarkoittaa sitä että laatu ja funktionaalisuus on kaiken a ja o. En tarvitse enkä halua jokaista uusinta muotihössötystä mutta jos huomaan neulomisen olevan helpompaa ja saavani parempaa jälkeä niin uuden hankkiminen on perusteltua. Puikoissa suosin tästä syystä Addin puikkoja joissa lanka liukuu ja kaapeli ei ole liian jäykkää. Neulon lähes kaiken pyöröpuikoilla joten tämä on todella tärkeä ominaisuus.

* neulon ihan missä vain, ratikka- ja bussimatkalla oloni on avuton ja lähes alaston jos kutimet ei jostain ihmeen syystä ole mukanani.

* tykkään kaiken paksuisista langoista ja puikoista. Sukissa yleensä vain ohuista sukkalangoista, huiveissa kaikenlaisista, pipoissa ja lapasissa yleensä paksuista villalangoista. Kesäpipoja neulon mielelläni erilaisista puuvillalangoista, bambu on makuuni liian löröä.

* en ole koskaan testineulonnut enkä tiedä olisinko siinä mistään päin kotoisin koska olen niin fiilis-neuloja. Samasta syystä en halua yleensä tehdä tilaustöitä.


* Neulon sekä suomen- että englanninkielisistä ohjeista. Pidän kaavioista, harvoin viitsin alkaa tavaamaan kuvioita aukikirjoitettuna, jos kaaviota ei ole, skippaan ohjeen.

* neule"urani" kohokohtia on oma into ja tyytyväisyys valmistuneeseen neuleeseen, oli se sitten ohjeesta tai omasta päästä tehty.
Melko työläs Laminaria-huivi on ehkä kaikista ohjeista mieluisin, lopputulos oli molemmissa huiveissani odotettua parempi joten todennäköisesti teen tuolla ohjeella lisää huiveja!

* Yhä useammin suunnittelen neuleeni itse. Usein käytän pohjana jotain toisesta ohjeesta opittua palmikkoa, kuviota tms. ja sovellan sen toiseen työhön ja lankaan. Olen usein ajatellut että kirjoittaisin ohjeen ylös ja julkaisisin blogissani mutta vielä en ole suunnitelmia pidemmälle aiheessa päässyt. En ole kauhean innostunut tietotekniikasta joten kaavioiden teko ja julkaisu on minulle kynnyskysymys valitettavasti. Inspiraatiota odotellessa... Pidän myös ohjeen mukaisesti neulomisesta mutta kuten olen täällä aiemminkin avautunut niin osto-ohjeista en meinaa millään saada valmista, oli ne sitten lehtiä, kirjoja tai nettiohjeita. Minulla on monia neulekirjoja ja -lehtiä mutta äärimmäisen harvoin niistä mitään neulon. Sen sijaan netistä löytyviä ilmaisohjeita olen toteuttanut runsain mitoin. Tosin silloinkin yleensä lähes aina muokkaan ohjetta tavalla tai toisella itselleni sopivammaksi!

Millainen neuloja sinä olet? :)

P.s. Nyt lähden Menitaan harrastamaan lankojen lohtuhipelöintiä. Saapi nähdä tarttuuko hihaan mitään mukaan. Olisi kyllä takaraivossa ainakin yksi "pakko saada" -hankinta...