Bloggaaminen ei nyt taas oikein innosta, tuntuu ettei ole aikaa vaikka luulisi tässä tilanteessani sitä olevan. Jännästi sitä täyttää elämänsä kaikenlaisella tekemisellä vaikka olisi mikä elämäntilanne. Blogin päivitys ottaa kuitenkin oman aikansa, kuvien valinnasta ja lataamisesta aina kirjoittamisprosessiin asti. Tietokoneenikaan ei ole mikään huippuvehje joten aikaa menee senkin takia parempia koneita enemmän.

Mutta on täällä silti neulottu ja jopa valmistakin saatu, tässä todisteeksi kuvia. Raporttia prosessin yksityiskohdista tulee myöhemmin, tällä kertaa huovutus nimittäin sujui sutjakkaammin, ihme kyllä!

Neulomisen lisäksi on käyty lankakaupoilla ja kädentaitomessuilla:

Novitan Tico Tico tarttui mukaani lauantaina kun tajusin tarvitsevani muitakin kun kirkkaanvärisiä lankoja mahdollisiin kirjoneuleisiin. Tässä vaiheessa en yhtään muistanut meneväni seuraavana päivänä messuille. En ole vielä tästä mitään neulonut mutta loistavaa että Novitalta saa nyt myös pitkään kaipaamani ohutta sukkalankaa. Toivon että tulevaisuudessa värikarttaan tulisi muutakin kuin oksennuksenkirjavaa, mustaa ja luonnonvalkeaa lankaa joista mikään ei ole mun juttu.

Kädentaitomessuilla oli taas mukavaa, varsinkin kun tällä kertaa olin siellä neuletapaamisista tutun kanssaneulojan kera, ja mukaan tarttui tällaista:

Cascade 220 -lankaa olen himonnut jo todella pitkään, ja olin jo etukäteen suunnitellut ostavani sitä messuilta koska tätäkään lankaa ei Helsingistä saa. Ja voih, se on kyllä todella hyväntuntuista lankaa! Väriksi valikoitui petroolinsininen ja ostin sitä sekä Titityystä että Kujeesta sekoiltuani ensin hintojen ja määrien kanssa. Onneksi sattui molemmissa olemaan samaa värierää. Lankaa on nyt villatakkiin (ja ylikin) riittävä määrä, nyt vain malli puuttuu. Päätin siis että kerrankin teen muuta kuin pelkkiä asusteita. Vähän jännittää että mitä tästä tulee. Käytin jo yhden myöhäisillan valvoen tuntitolkulla Räveltämössä ja Googlessa seikkaillessa, enkä silti löytynyt tälle langalle sopivaa mallia joka olisi miellyttänyt. Mieluiten ehkä haluaisin ylhäältä-alas neulottavan slim-mallisen neuletakin. Jotain pientä jujua siinä voisi olla, vaikka toisaalta melko yksinkertainen takki olisi monikäyttöinen. Jos jollakulla tulee mieleen joku lankaan sopiva malli niin kertokoon minulle, olisin todella kiitollinen avusta! Lehtiähän en tilaa joten en tiedä löytyisikö niistä apua tähän.

Ostin myös viime vuonna samaisilla messuilla hiveltämääni Raijan Aitan Wolli pellava-villalankaa. Tämä paksuus kuulemma lopetetaan ja tilalle tulee kahden paksuuden sijaan siltä väliltä olevaa paksuutta. Lanka on jo hypännyt puikoille sillä tästä minulla oli heti visio päästäni. En tarvitse pipoja enkä varsinkaan vihreitä sellaisia enempää, mutta tuo materiaali kaikessa pelkistetyssä rouheudessaan vain puhutteli minua kokeilemaan. Ja toisaalta tämä on sentään erisävyinen vihreä kuin muut vihreät pipot... :P

Matkaan lähti messuilta lisäksi hauskat korvakorut, jotka todella yllättäen ovat vihreät, sekä kaulakoruvaijeri, jonka saatan valjastaa ihan vain kaikenlaisten olemassaolevien riipusten käyttöön sen sijaan että askartelisin siitä korun.

Ostin myös netistä viimein pitkään himoitsemani Joridin kissalapasten ohjeen ja ilokseni huomasin että sekä tuleva pipo että korvakorut ovat sävy-sävyyn lapasten kanssa. Nyt vain ongelmana on se että lapasista taisi tulla liian isot, mutta katsotaan kun saan tuon ekan valmiiksi asti ensin. Väri-yhdistelmäkin mietityttää, ostin langan Deep in the Forest Mittensejä varten mutta lanka olikin ihan liian paksua joten päädyin käyttämään sen tähän, enkä ole yhtään varma sopiiko värit malliin vai ei, aika ärhäkkää ja kuvio ei oikein näy, vai näkyykö? Seuraavaksi täytynee ottaa opiksi ja valita selkeästi tummuuserolta erilaiset värit näihin lapasiin.

Kaupungillakin tuli maanantaina pyörähdettyä kun en löytänyt Kirjo-Pirkan sukkalankaa messuilta odotusteni vastaisesti. Viime vuonnahan sitä sieltä ostin Titityyn ständiltä, vaan tänä vuonna sitä ei ollut heilläkään. Kävin varmuuden varalta katsastamassa tilanteen Menitasta ja Sypressistä kuullakseni vain taas ei-oota. Taito-Shoppiin en edes viitsinyt mennä tällä kertaa kun olen jo usein pyytänyt josko he voisivat valikoimiinsa sitä ottaa vaan mitään ei näy tapahtuvan. Sypressissä sen sijaan kyselyyni suhtauduttiin juuri niin kuin mielestäni pitäisi, sen sijaan että huokaillaan että voivoi kun sitä kaikki kysyy eikä mitään tapahdu, niin tällä kertaa ystävällinen myyjä sanoi että he ehkä voisivat lankaa tilata liikkeeseen. Messuillakin jossain kojussa ihmeteltiin että miten ihmeessä ei asiakkaalle tilata jotain jos he pyytävät. Joskus helsinkiläinen mentaliteetti on kyllä selkeästi paitsiossa muulle Suomelle. Kai täällä asiakkaita sitten riittää niin paljon että heitä ei tarvitse miellyttää? Olisi hienoa (Kirjo-Pirkan sukkalangan lisäksi) saada Cascaden lankoja Helsingistä. Mutta sitä odotellessa taidan siirtyä messuostamiseen ja etukäteen pyytää muualta Suomesta tulevia lankamyyjiä tuomaan mukanaan haluamani langat. Netistä en edelleenkään aio näitä lankoja periaatteestakaan tilata joten sitä on ihan turha ehdottaa! :D