Vaihtelu virkistää, tällä kertaa postaan syksyn aikana aikaansaamistani neulomuksista ja maisemista matkan varrelta. Kaunissaaren ehkä viimeinen jatko-osa tulee sitten kun fiilis siihen aiheeseen taas iskee - ja se kyllä iskee ihan varmasti jossain vaiheessa.

Olen nyt aloittanut taas omien neulomusten suunnittelun kun sillä tavalla saan enemmän just enkä melkein sellaisen tuotoksen kuin haluan, vaikka toki yllätyksiä sitäkin kautta syntyy. Tällä kertaa olin fiksu ja aloitin ohjeen ylöskirjoittamisen heti enkä viidestoista päivä, joten kerrankin minulla olisi mustaa valkoisella siitä miten työn olen tehnyt. Lukijoilta kyselisin nyt että miten kannattaa tehdä kaaviopiirrokset, mistä siis löytyy valmiit ruudukot ja niihin laitettavat viivat, pisteet jne? Vai onko sellaisia ohjelmia? Yksi vaihtoehtohan on piirtää käsin ruutupaperille ja skannata mutta se tuntuu aika vanhanaikaselta ajatukselta. Minulla ei ole siis harmainta hajuakaan näistä asioista joten apu on erittäin tervetullutta! Aion myös yrittää paria aiemmin tekemääni mallia toisintaa ja kirjoittaa samalla ylös ohjetta, harmittaa etten ole alunperin niin tehnyt. Oppia ikä kaikki?

Syysmarkkinoilla tuli käytyä syyskuussa Hakaniemen torilla, ja paitsi että ostin ihania kanttarelleja ja puolukoita niin varsinainen syy oli tulla hakemaan läpinäkyviä muovipusseja joita olen hinkunut jo pari vuotta lankojen säilömiseen. Pyörin tovin ympäri toria ja kyselin eri myyjiltä missä on pussien myyjä, ja kas, kyllä se sieltä löytyi kuin löytyikin! Muovipusseja oli joka lähtöön ja sain haluamani, melko ison ja melko paksua (verrattuna siihen mitä ensin tarjottiin) muovia olevan pussimallin. Ainoa vain että sitä piti sitten ostaa kerralla koko laatikko - eli 500 kpl! No, en kauhean montaa sekuntia miettinyt kun jo kaappasin laatikon kainaloon, vihdoin ja viimein kun löytyi juuri se mitä olin kaivannut! Nyt ainakin riittää, ja käyttöä kuulkaa on.

Torilta tuli käveltyä pitkästä aikaa Hakaniemenrantaan ja vaikkei ollut kevät niin päivä oli kaunis ja maisemat hienot. Mukana kulki pari neulomusta jotka kuvasin ruusunmarjapusikoissa rannalla, ai että tykkäsin kesäisestä kelistä!

Nikolai-huivi, annettu äidille
Lankana liukuvärjätty vironvilla, saatu lahjoituksena herkempi hipiäiseltä kanssaneulojalta
Puikot 4 pitsiaddit
Tein jonkun kummallisen lukihäiriön ja lisäsin ja vähensin silmukat yläreunasta. Luulin sen olevan nerokas tapa tehdä lisäykset mutta se olikin virhe. Tulos oli kuitenkin ok. Jatkoin tätä samaa virhettä ansiokkaasti parissa muussa huivissa, tein itselleni samanlaisen Nikolain, tosin erilailla raidottaen (että sentään äidin kanssa erotetaan kumpi on kumman). Ja sama virhe tuli tehtyä seuraavaankin huiviin:

A little bit Bohemian -huivi
Lankana liukuvärjätty vironvilla, puikot ehkä 3,5 bambuaddit? 
Tein modauksia, Nikolai-huivista nappasin lyhennettyjen kerroksen idean mutta se nyt ei tässä ihan toiminut. Myöskään värien liukuminen ei ilahduta minua ja luulen että virheellinen silmukoiden lisääminen yläreunaan huonontaa huivin istuvuutta. Puikkokokokin olisi voinut olla isompi, tämä on jotenkin liian tönkkö. Aina ei voi voittaa.

Hyviä lokakuun viimeisiä päiviä kaikille, minä tyttö jo odotan innolla talven ja lumen saapumista!