Tänään Tapaninpäivänä oli jälleen kummallinen valoilmiö herätessä taivaalla parin syksyisen säätilan omaavan päivän jälkeen. Yöllä oli hirveä sademyrsky joten en yhtään odottanut moista ihmettä. Alkuillasta kävin hieman ulkoilemassa ennen treenaamista ja tuuli oli kyllä melkoinen vaikka syyssadetta ei kerrankin ollut ilmassa. Loppuvuosi on ollut enimmäkseen harmaa ja sateinen, ja kuten pelkäsin, niin oli joulukin. Mulla ei oikein joulufiilis irtoa ilman lunta, mutta näillä mennään. Osuvasti neuloin marraskuussa "Some Cloudy Day" -säärystimet, ohje ilmaiseksi Ravelrystä.

 

Halusin näistä pitkät ja niinpä tein mallikertaa reilusti enemmän kuin ohjeessa, muistakseeni 22 kertaa 16 sijaan. Alku näytti niin tiukalta että aloin löysentää käsialaani. Se taisi olla virhe sillä näistä tuli todella löröt ja valuvat nilkkoihin makkaralle. Noh, jos lunta tulisi niin käyttöä olisi... Lanka perussukkalankaa 160m/50g, ostettu Karnaluksista lokakuussa. Menekki taisi olla ehkä n. 150g, ostin 250 varmuuden varalta mutta lankaa jäi aika paljon yli. Puikkokoko taisi olla 3 addit, jotka ostin monen muun pyöröaddin lisäksi samalla reissulla, muistaakseni 7 moiset hankin. Ei vähään aikaan luulisi kokojen loppuvan mutta arvatkaa vaan onko usein juuri se puikkokoko mitä tarvitsee muussa työssä kiinni? No ainakin voi vaihtaa puikkoja... Ostin aika monta paksua pyöröpuikkoa, ja näillä säillä ei kyllä paksujen lankojen kutominen ole innostanut yhtään. Pakkasia edelleen odottaessa, saa nähdä tuleeko tänä talvena lainkaan.

Joulukuun mustaakin mustempina iltoina tuli käytyä hoitamassa maltilliset jouluostokset silloin kun muut ihmiset eivät olleet liikenteessä. Maanantai 19.12. oli pimeä ja sateinen ilta joten Senaatintorilla oli hyvä käydä Tuomaan markkinoilla, väkeä ja tungosta ei ollut. Yllättyin myös kun sattumalta kävin ekaa kertaa uusitussa Kluuvissa ettei sielläkään ollut minkäänlaista tungosta. Ilahdus oli vielä suurempi kun löysin sieltä kaiken tarvitsemani ja tykkäsin uusitusta kauppakeskuksesta todella paljon vaikka yleensä en moderneista jutuista innostu läheskään niin paljon kuin kaikesta vanhasta ja rostiikkisesta. Tuolla ihmeekseni viihdyin ja kaupat oli ihania! Alla pari kuvaa Senaatintorin joulutunnelmista. Huomenna paluu arkeen, jippii!

Näinä pimeinä päivinä ollaan kissojen kanssa vietetty yhteistä aikaa lähinnä näin: