Jei. viimeinkin ne pakkaset kuin myös lumi tulivat tänne eteläiseen Suomeenkin, ja olen käsittämättömän onnellinen siitä! On oikeastaan aika hölmöä olla kirjaimellisesti säiden armoilla mitä tulee omiin fiiliksiin, mutta en voi sille mitään, syytän geenejä. Lueskelin tuossa viime postauksen jälkeen pitkästä aikaa aiempia tekstejäni ja koomista että joka vuosi löytyy samat kitinän ja riemun aiheet koskien enimmäkseen säitä! :D Toki kitisen ja riemuitsen elämässäni monesta muustakin asiasta mutta en sen enempää koe aiheelliseksi käsityöaiheisessa blogissa niitä käsitellä. Sen sijaan sää on lopulta neulomisessa melko merkittävässä roolissa sillä itse neulon enimmäkseen talvikäyttöön villaisia lämpimiä asusteita - siksipä pakkasten uupuminen talvisin turhauttaa myös kässäilyn näkökulmasta, tuntuu hukkaan menemiseltä se että kaapit notkuu ihania huiveja, pipoja, lapasia, pitkiä villasukkia jne jos sää on niin lämmin ettei niitä voi käyttää.

Tänään riemuitsinkin kunnolla saadessani vetää jalkaan viimein viime talvena neulomani turkoosinsävyiset (ticotico) ylipolvensukkani ja paksut Tallinnasta ostamani ihanat kirjoneulelapaset käsiini. Kävin äidilläni, ja raahasin hänet ulos kävelylle ja kaivelin hänen laatikoistaan tekemäni pipon, kaulurin (joka on itse asiassa pipo mutta se on hieman liian iso joten sen saa muokattua kauluriksi avaamalla yläreunan kurttaavan nauhan, ohje I heart pom-pom) sekä huovutetut lapaset hänen päälleen. Ja kaivelenpa nyt kaapistani huomista varten itsellekin rakastamani huovutetut lapaset. Nyt sitten toivon hissunkissun että tää talvi kestäis maaliskuun puoleenväliin ainakin...

Mitä tulee neulomiseen niin pakotin itseni sitten viime postauksen ja neulepläähin jatkamaan keskeneräisiä sukkiani aikanaan Villamokasta ostamistani semisolideista langoista (joiden ohjeena olikin Sunshine eikä Lindsay). Ihan mukavasti edistyvät kun arjen pärähtäessä on vuorokaudessa aika lailla istumista ja hyödynnän sen useimmiten niin että käsillä on töitä. Hassua että joskus tuntuu että jotkut luulevat että teen sen tylsistyttyäni (toki niinkin usein tapahtuu), mutta enimmäkseen käsitöiden tekeminen auttaa minua keskittymään ja kuuntelemaan. Neuleinnostus ei edes pakkassäistä huolimatta ole ottanut onkeensa, katselen jo hieman epätoivoisena neulesivustoja kun ihan kivoja juttuja on mutta ei vaan innosta napata niitä itse puikoille, voi möö. Noh, ehkä se tästä jos pakkasten paukkuminen jatkuu. Ainakin tekee mieli päätellä useamman viikon valmiina olleet viininpunaiset polvisukat viimein käyttöön!

Kivoja neulekirjojakin on löytynyt viimeisen vuoden aikana aika paljon, olenpahan jopa ruotsinkielistä kässäkirjallisuutta innostunut lainaamaan kirjastosta vaikka siinä onkin sellainen ongelma että jos kaavioita ei ole, en ymmärrä miten neuleet on tehty, sarja nimeltä Sticka småvarmt on hyvä esimerkki tästä. Inspiroitua sentään voi kuitenkin.

ps. Nyt tuli muuten mieleen aivan ihana pipo joka pitäisi tehdä ja johon hommasin langatkin! Tein viime talvena Pipo on pääasia kirjasta keltaisen pipon Birgitta ohjeella, ja modasin sen niin ettei tullut korvaläppiä. Koska väri oli mulle väärä, myin sen eteenpäin, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä itselle sellainen joko harmaana tai punaisena. Vielä kun osaisi päättää kumpi väri, enttententten, voi apua! :D