Olipas ihanan helpottunut olo kun yli kuukauden kestänyt jatkuva hikoilu helteessä niin töissä kuin kotona oli ohi reilu viikko sitten. Vaan enpä olisi halunnut kuitenkaan että samaan syssyyn muutamassa päivässä tuleekin jo syksy. Tätähän tää Suomen ilmasto aina on, koskaan ei voi tietää... Ehti vain tottua lähes trooppiseen ilmastoon joten kaipa sitä kuvitteli että elokuussa kelit viilenee mutta kesä jatkuu. Mutta vaikka kesän päättyminen onkin mulle aina vaikeata, niin ekaa kertaa vuosiin mulla on kuitenkin hyvä fiilis tulevasta syksystä ja talvesta. Ahkeruuteni on palkittu ja työkuviot menevät paremmin kuin hyvin ja odotan innolla tulevia haasteita ja mahdollisuuksia. Hienoa on myös se että pääsen työssäni jatkossakin käyttämään kädentaitojani monipuolisesti osana arkista aherrusta.

Mistä pääsenkin aasinsillalla itse aiheeseen eli käsitöihin. Olin tänään Villavyyhdissä Taiteiden Yön pienimuotoisessa kässätapahtumassa, jossa oli vieraana, kas kas, ihana Molla Mills. Mollaa on aina hauska tavata ja saan aina myös inspiraatiota hänestä. Mulla oli kerrankin hänelle pientä annettavaa, sillä olin päivällä innostunut töissä pinssikoneella leikkimisestä ja tein hänelle ja muutamalle työkaverilleni kässäaiheisen pinssit hulvattomalla hahmolla. Kiva uutinen oli kuulla tällä viikolla että lopputyökseni kehittämäni konsepti (kässäkirjavinkkauksineen ja Molla Mills kirjailijavieraana) on otettu käyttöön Espoon Saunalahden kirjastossakin sellaisenaan, sieltä oli yksi käsityöihminen tapahtumassani keväällä. Parempaa kiitosta ei oikeastaan voi itse ideoimastaan tapahtumastaan saada kuin sen että sitä halutaan toteuttaa muuallakin, olen erittäin ilahtunut tästä.

Omat käsityöt ovat edenneet kesän mittaan hitaasti mutta tasaisesti, puikot ja/tai koukut ovat aina mukanani ja vaikka en pieniä luppohetkiä lukuunottamatta ole juurikaan värkkäillyt niin ihanaa on ollut ulkosalla muutama silmukka luikauttaa kaiken muun ulkoilmaelämän keskellä vaikkei valmista oikein tulekaan alkukesän pienimpiä töitä lukuunottamatta. Virkkuri - muotoja ja pintoja -kirjasta on nyt työn alla ollut kaksikin kirjovirkkausta tekniikkana käyttävä optinen virkkaus. Tuo kyseinen laatikkokuvio iski muhun välittömasti kun sen näin sillä olen aina ihaillut sitä, ja jo teininä ostin jopa kirjan jossa oli graafisia piirustuksia kyseisestä kuviosta.

Ensi viikolla mulla on kuitenkin loma (onpa outoa kun just vasta aloitin työt) ja jos kelit eivät kohene niin taitaa käsitöihinkin olla enempi aikaa. Mutta katsotaan, itseni tuntien keksin vaikka mitä tekemistä alta aikayksikön. Hirveätä hinkua reissaamiseen ei kuitenkaan ihmeekseni ole, ehkäpä helteen hellimät telttaretket lähes joka viikonloppu tekivät tehtävänsä töissä uurastamisen ohessa? Työaiheeseen palatakseni nyt myös Kallion kirjastossa alkavat nämä, tervetuloa! ;)  http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Tapahtumat/Novellikoukku%2843781%29

Ja elokuun loppuun löytyy kirjastosta vielä näyttelystä toisesta kerroksesta lempikirjojani eli nämä: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Tapahtumat/Elokuiset_luontokirjanayttelyt%2843588%29