Iiihh, en voi olla ihkuttamatta nyt kuinka mahtavaa on kutoa noita Monkey –sukkia! Ja siihen ihanaan malliin yhdistettynä vielä lisäksi tuo pääsiäisen keltainen Fabel, joka raidottuu kauniisti samalla lailla kuin ensimmäinen parikin. En malttaisi lopettaa lainkaan ja tulosta tulee pienessä ajassa tuolla mallin silmukkamäärällä vaikka puikot ovatkin kakkosen kokoa. Samaan aikaan kun tulosta tulee, toivon että tämän sukan kutominen ei loppuisi koskaan, melkein jo surettaa se päivä että molemmat sukat ovat valmiita. Näin hurahtanut en vielä ikinä ole ollut mihinkään neulomaani malliin ja lankaan. Kutominen on kerta kaikkiaan nautintoa koko ajan. Fiilis on samanlainen kuin uuden rakkaussuhteen huumassa! :P Sen sijaan kauhulla odotan että "joudun" kutomaan Jaywalkerille parin, sen ensimmäisenkin sukan kutominen oli tervanjuontia Monkeysiin verrattuna - vaikkakin sentään lopputulos varsin hurmaava siinäkin onneksi. Saa nähdä kykenenkö saamaan tuon parin tehdyksi heti Monkeyn jälkeen. Seuraavaksi himottaisi Ilun Handusta hankkimani lanka ja siihen jo päättämäni malli… Myös Dropsin Alpacan kutominen huiviksi on sujunut. Tuo lanka on ihanan pehmoista ja erittäin joutuisaa kutoa. Voimakas turkoosi värinä miellyttää myös kovasti. Hankintalistalla on nyt keittiövaa`an lisäksi nuppineuloja pingottamista varten. Vielä kun tietäisi kuinka paljon niitä pitäisi olla… Anyone?

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kirittaria ja Revontuli eivät ota tulta alle nyt lainkaan. Kirittarian ongelmista jo raportoinkin aiemmin jonkin verran ja Revontulessa olen myös tehnyt virheen joka mietityttää. Noviisina ihmettelin ohjetta lukiessani että mitä tarkoittaa että lisäyksiin ei saa tulla reikiä. No nyt sitten tiedän kun olen jo monen monta tuntia huivia kutonut ja ihmetellyt miksi huivini näyttää niin erilaiselta kuin Annen ja muiden kuvissa. Huomasin Annen blogissakin vähän aikaa sitten maininnan tuosta lisäystyylistä ja tietty olin tehnyt väärällä tavalla. En osaa päättää purkaanko vai en. Kyllähän nuo reiät voi ajatella koristeena mutta kun ne eivät miellytä juuri tuossa mallissa minua, joten täytyy yhä miettiä. Toinen seikka mikä tökkii, on se että puikot taitaa olla liian isot (kokoa 5.5) ja neulonnan jälki on tuohon malliin liian löysää niillä mielestäni. Lisäksi huomasin että aloittamani sinapinkeltainen väri liukuvärjätyssä langassa ei myöskään miellytä minua vaikka sitä ei ole kuin alussa jonkun verran. Tekisi mieli aloittaa vasta vihreästä joka muuttuu sinisen kautta punaiseen ja jättää tuo keltainen kokonaan pois. Joten monesta syystä vakavassa mietinnässä on tuleeko tuolle tekeleelle purkutuomio ja uusi yritys vai ei. Kirittariaa en purkaa kun se on jo melkein valmis. Minua itse asiassa kiinnostaa nähdä miten oma virheestä johtuva reunakuvio käytännössä mahtaa toimia. Se voi olla jopa hienokin. Tai sitten ei. Mutta mielenkiintoista ainakin nähdä miltä se näyttää valmiina.

 

Ostin eilen Caten (http://silmukkasisko.blogspot.com/) innoittamana Kirjatorilta Hyvän Olon Neuleet kirjasen, hinta oli 13e. Kiva pikku opas jota olin aiemmin huomattavasti kalliimmalla hinnalla selaillut ja jättänyt hyllyyn. Kirjassa on minulle tuikihyödyllisiä ohjeita useitakin. Polvisukat lisäyksillä on minulle uusi tuttavuus jota aion soveltaa tuleviin ylipolven pituisiin Peppi –sukkiini. Sormikkaatkin on vielä tekemättä joten niistäkin saan kirjasta hyvän perusohjeen. Puhvihiha alkoi myös kiinnostaa mahdollisen perusliivin kaunistamiseksi. Vaikkakin onko se sitten enää liivi? Anais-liivi on tässä ideassa innoittajanani ja olisi sinänsä aivan ihana malli, mutta en halua ostaa malleja netistä. Ainakaan vielä. Kaikista eniten tuossa ko. kirjassa riemastutti kuitenkin Varvassukat, jotka ovat kesät talvet villasukkia käyttävälle pelastus varvastossuihin sopiviksi versioiksi (joka on minulle jokakesäinen ongelma mökki- ym. reissuilla), todella loistava ohje! Kirjan peruspipo miellytti myös joten enköhän siitäkin sovellukseni tee. Tuli myös nyt yön pimeinä tunteina löydettyä Ilun Handusta baivan ihanan väristä lankaa ja menin ja tilasin jälleen! :D Ei vain malta tuollaisia ihania uniikkivärejä jättää hamstraamatta vaikka lankoja jo piisaa yli oman tarpeen. Innolla odotan uutta pakettia.

 

Olen tässä näppäillyt iltojen iloksi valokuvia niin uusista kuin vanhoista tekeleistäni ja saatte tekin näistä näppäilyistä osanne joku päivä. Just nyt täytyy äkkiä hypätä nukkumaan... :)