Viime aikoina ohjeeton kutominen on innostanut jostain syystä kovasti, varsinkin kesäpipojen muodossa. Samoin syksyiset värit, mikä on minun kohdallani kummallista sillä rakastan kesää ja lähes vihaan syksyä joka joka vuosi tappaa rakkaimman vuodenaikani. Silti jo ennen juhannusta huomasin jääväni kiinni lähes haikailevista syysaatoksista vaikkei kesä ole edes kunnolla oikeastaan alkanut. Kutomusten kannalta tietty ihan hyvä juttu sillä tosiasiahan on että vaikka kuljenkin kesät-talvet villasukissa niin syksyllä ja talvella neulotut asusteet ovat arvossaan. Joten ei muuta kuin syksyä kohden neuloen!

Tässä kuvia improvisaationi eri vaiheista erinäisillä Helsingin rantojen kallioilla.

Ja jiihaa, pipo on valmis! Ihanaa kutoa paksua lankaa kaikkien ohuiden lankojen nykertämisien jälkeen.

Malli on siis oma, hatusta vedetty kirjaimellisesti sitä mukaa kun työ eteni. Alkulähtökohtana oli tuo resori ja siitä sitten inspiroidut lehtikuviot, joista se sitten lähti.

Lankana Patonsin puuvillasekoite, Tallinnan Karnaluksista ostettu, puikot Addin 3,75 pyöröpuikot. Harmittaa etten ostanut lankaa enempää sillä aiemmin epäonnistunut bolero olisi tuolla langalla ollut huomattavasti parempi. Ja värikin nyt niin mun makuun kuten ehkä saattaa joku huomata aiemmista postauksistakin. No vastaavan värisiä lankoja piisaa nyt kyllä yksi laatikollinen joten enköhän kestä tätä tuskaa... ;)

Lopuksi vielä fiilistelykuvat aiemmin valmistuneista Monkeysistä lempikenkieni Conversien kanssa. Muita kenkiä en oikein voi nyt polveni kanssa käyttääkään, nämä ovat samaan aikaan tukevat, matalat ja hengittävät. Hieman kaihoten katselen sandaaleita ja korkokenkiä jotka saattavat tältä kesältä jäädä kokonaan käyttämättä. Mutta eipä tuo mitään jos vain saan polveni kuntoon. Toisessa kuvassa aiemmin valmistuneesta piposta taas ehkä hivenen parempi kuva. Tässäkin pipossa olen huomannut sen että kun pipo käytössä löystyy ja "rentoutuu" niin alan tykätä paljon enempi olla se päässä. Tätä hieman pingottelinkin. Hakusessa olisi nyt joku astia/muotti jolla saisi pipoja muokattua mukavammaksi, sellainen pyöreä astia puuttuu jolla ei tulisi liian baskerimaista pingotusta. Olisiko kenelläkään ehdotuksia?