Tässä kuvia sunnuntaisesta retkestä rannalle. Kuten aina kutimet olivat mukana, samoin kuin eilen iltaisella kävelylenkillä, jolloin istuin puolivälissä matkaa kutomaan rantakiville auringonpaisteeseen. Huomasin Sunday Swing-sukkaani kutoessa (ohje Knittystä, Suomalaisen Kristelin tuotos) että kylläpä näyttää tuo jalkaosa pitkältä ja ajattelin jo että olen vahingossa kutomassa liikaa mallikertoja. Mutta ei, kotona tarkastin ja jouduin taas huomaamaan että käsialani on alkanut kokea huomattavia variaatioita, ja ilmeisesti löystyen aina tokaa sukkaa kudottaessa. Koska en pura ikinä mitään ellei ole ihan pakko niin päätin vain jättää mallikerran kesken ja tehdä varvaskavennukset lyhyemmällä kaavalla kuin ekassa sukassa. Kerroksia tuli viisi vähemmän mutta sukka on paljon löysempi joten se todellakin on ihan yhtä eriparinen kuin viimeksi valmistuneet vihreät Monkeys-sukkanikin. Mutta kieltäydyn välittämästä tästäkään, Monkeysit ovat olleet kovassa käytössä valmistumisestaan asti, ne sopivat täydellisesti rakastamiini maastokuvioisiin Converseihini.

En viitsi odottaa milloin saan valmiit sukat kuvattua (päätteleminenkin puuttuu) joten saatte näistä sukista nimensä mukaisesti sunnuntaisen rantakuvan jossa toisen sukan varvasosa yhä uupuu. Ehkä jatkossa tosiaan sukkia neuloessani käytän opettelemaani Magic Loop-tekniikkaa että välttyisin tältä kroonistuvalta eri-pari-sukat probleemalta?

Malli Sunday Swing (Knitty, www.knitty.com), lanka Kirjopirkka, menekki n. 75g
Omia modauksia tehty, mallikertaa kavennettu 2 kertaa mallikuvion vaihtuessa niin että lisäysten ja kavennusten välissä 8s sijaan joka välissä on 6s, eli kokonaissilmukkamäärä pieneni 64:sta 56:een. Mallikertoja on 5 varressa ja 5 jalkaosassa (paitsi toisessa sukassa vajaa 5). Puikot ovat Addin pyöröpuikot kokoa 2 ja mittaa 2 metriä... Niin luitte oikein, en ihan ollut järjissäni kun luulin että Magic Loop -tekniikkaan tarvitsee pitkän pyörön. Ostin kesäkuun alussa Karnaluksista lyhyemmät versiot. Tarvitsisiko joku näin pitkää ohutta pyöröä? :D

Vaikka aurinko paistoi niin oli sangen viileätä, tuuli kävi luihin ja ytimiin. Multnomah-huivi pääsi siis kaulaani kiedottuna tosi toimiin. Onneksi otin sen mukaan varmuuden varalta.

Aurinko alkaa kurkkimaan näköjään sääennusteen mukaisesti pilvien raosta nyt, joten taidankin tästä hipsiä ulos neulomaan. Koko aamupäivä menikin ensin nukkuessa, ja sitten nukkuessa. Täytyy kuroa univelkaa pois nyt niin paljon kuin ikinä voi kun en oikein paljon muutakaan voi tehdä. Paitsi kutoa ja nörttäillä. Joten polkkaaminen saattaa jatkua täällä harvinaisen nopeaan taas. ;)