Joulu oli ainakin valkea tänä vuonna, pakkastakin piisasi vielä oikein reilusti aattona. Suunnitelmistani huolimatta sain vain yhden joululahjan valmiiksi, tyttärelle toivomansa vaaleanharmaat (edelliset tummanharmaat synttärilahjaksi saadut lapaset kun olivat hänen mielestään liian tummat) huovutetut lapaset. Nämä olivat huovutettujen lapasten kokeilusarjassani kolmannet, kuvat tässä:

Malli omasta päästä soveltaen useita eri nettisivuja, Ulla-neuletta, Novitaa ja blogeja joista googletin Lett Lopilla huovutettujen lapasten ohjeita.

Lanka siis Lett Lopi, puikot 4
Silmukoita 40, 30 krs eli n. 14cm kutomista sekä ennen ja jälkeen peukalon + kavennukset, peukalo 8s ja 14 krs eli 7 cm + kavennukset 3 kohtaa
Huovutus 40 astetta lyhyt pesuohjelma, kertoja 3 ennenkuin olivat sopivat.

Luulin ottaneeni näistä kuvia ennen ja jälkeen huovutuksen mutta kas, ei niitä muistikortilta löytynyt. Olenkin sitten varmaan ollut niin kiireessä näiden kanssa etten ole kuvaamista edes ajatellut. Viimeisen kolmannen huovutuksen tein nimittäin aatonaaton yönä, kuivatin yön yli piilossa ja laitoin aattona pakettiin. Viime tipalle siis meni. Kuvauksen suoritin vasta viime viikolla että pääsen nämäkin huovutuskokeilut tänne raapustamaan.

Fiilis näistä jäi hyväksi, tuli ihanan pörröisetkin vaikka lanka ei ennen huovutusta pörröinen olekaan. Näissä on sellainen kiva rouheus josta tykkään. Haluaisin tehdä itselle samanlaiset vihreästä Lett Lopista josta olen jo kutonut itselleni muutakin, mietin josko selviäisin ostamalla vain yhden kerän ja käyttämällä puolikkaan jämän sen lisäksi. Ostin tätä lankaa myös kauniin roosana, äitiäni ajatellen, eri asia tuleeko siitä nyt sitten äidille tehtyä kun hän jo aiemmin esitellyt turkoosit huovutetut lapaset nappasi käsistäni. Itse en osaa ajatella roosaa väriä käyttäväni vaikka se kaunis onkin. Vai pitäisiköhän yrittää ylittää itsensä?

Tytär ei sitten ilmeisesti ole näistäkään lapasista oikein innostunut, olen vain kerran nähnyt käyttävän, vanhat ja rikkinäiset kaupan lapaset sen sijaan ovat edelleen mieleiset. En tiedä johtuneeko toisaalta siitäkin että tytär pelkää hukkaavansa mun tekemät ja osaksi siksi ei uskalla niitä oikein käyttää, minä kun en tykkää yhtään jos mun tekemät kadottaa jonnekin. Toisaalta sääkin muuttui sittemmin joulun jälkeen huomattavasti lämpimämmäksi joten hänelle nämä ehkä ovat liian kuumat. Itse olen säästä huolimatta käyttänyt huovutettuja lapasia melkein aina nyt kun niiden makuun olen päässyt. Harmi että tällainen vaaleanharmaa ei ole yhtään mun väri, muuten kaappaisin nämä itselleni alta aikayksikön!

Tallinnan reissuni peruuntuikin, tuli muuta, joten joskus myöhemmin sitten uusi yritys. Ehkä sitten pääsen Karnaluksiinkin.