Tyttäreni tilasi syksyllä itselleen sukat. Kysellessäni värivaihtoehtoja vastaus oli: mustat, harmaat tai valkoiset. Mielestäni noista mikään ei ole väri. Omena siis on kauas puusta pudonnut, ainakin toistaiseksi. Itse rakastan kirkkaita ja syviä värejä, vaikka toki joskus annan harmaan sävyillekin mahdollisuuden.

Näitä toiveen mukaisia sukkia sitten kitkuttelin lokakuussa lankavarastoistani löytyneestä mustasta Nalle-langasta, malli perussukka. Tikutin näitä jopa katulampun valossa ikkunan äärellä yöaikaan, oi aikoja joita en kaipaa! Toiveen mukaisesti olen yrittänyt myös lapasia tehdä "väritoiveiden" mukaan. Tivaamalla kun oikein tivasin muita värivaihtoehtoja niin sain luvan tehdä myös tummanruskeat lapaset. Huokaus...

Tässä tulokset:

Malli: Novitan Talvi 2008-lehti, modauksina: keskelle pieni valepalmikko kuten edellisen postauksen liiloissakin lapasissa, sekä  nypyt jätetty pois koska kuten arvasin, tytär ei pidä niistä. Joskus sitä osaa lukea toisen mielen vaikkei asiasta ole koskaan puhuttukaan.
Lankana tuohon hätään liikuntakyvyttömänä toipilaana ollessani, äidin lähimarketista ostama Novitan harmaa Seiskaveikka.
Puikkokoosta ei valitettavasti ole mitään muistikuvaa. Nämä ovat muuten ok, mutta kuulemma hieman liian viileät paukkupakkasiin. 100% villa on kyllä omassa käytössäni osoittautunut parhaaksi kätösien lämmittäjäksi. Varsinkin useina kerroksina tai sitten huovutettuina. Näistä lisää myöhemmin.

Tummanruskeat palmikkolapaset
Malli omasta päästä mukaellen edellisestä mallista paksumpaan lankaan
Lankana Cosy Wool, 100% villaa, ostettu Karnaluksista
Puikot 6 addit

Näistä tuli kuulemma liian reikäiset, tuuli puhaltaa läpi. Olen nyt muutenkin huomannut että pienemmin puikoin saan parempaa jälkeä. Tätä lankaa on vielä runsaasti kahdessa värissä joten täytyy kokeilla millä puikkokoolla ja silmukkamäärällä tulisi hyvät, tiiviit ja lämpöiset lapaset. en tiedä mahtaako tämä lanka huopua, se on kierteistä mutta 100% villaa. Onko kellään kokemusta?