Tässä viimeisin valmistunut huovutettu lapaspari. Edellisen satsin epäonnistuttua, palasin ruotuun, tein isommat lapaset ja käytin lyhyempää pesuohjelmaa.

Tästä taas lähdettiin:

Ensimmäisen pesun jälkeen liian isot (kas kummaa):

Toinen pesu ja lopputulos ok. Voisivat olla hieman pienemmätkin mutta en halunnut ottaa riskiä että ne kutistuisivat liikaa joten jätin tämän tähän:

Varret ovat hieman liian pitkät joten käänsin alareunan käytössä. Saman olen tosin tehnyt kaikille muillekin lapasille. (Paitsi niille sammakoille joista en halua puhua.)

Huovutetut lapaset, malli taas sovellettu sieltä ja täältä kuten aiemmatkin. Yritys ja erhekin ovat antaneet mausteensa näille versioille.

Lankana Filziä (ostettu Karnaluksista säkillinen joskus vuosi sitten), puikot 6 addit.

Silmukoita 48 leveys 16cm, 36krs 18 cm ja 32 krs 17 cm + kärkikavennukset, peukalo 2 x 9s, 17krs + kavennukset
Pesu 42 astetta lyhyt pesuohjelma, 2 kertaa

Fiilis näistä on varsin hyvä ja ahkerimpaan käyttöön ovatkin nämä lapaset päätyneet heti valmistuttuaan tammikuun alussa. Lapaset ovat melko pehmeät mutta silti lämpimät. Suurimmilla paukkupakkasilla ehkä nämä saisivat olla hieman tiiviimmät (eilen illalla pakkasen kiristyessä ja tuulen riepotellessa lunta taivaalta sormiani melkein paleli), mutta toisaalta siihen tarkoitukseen sopivat ensin valmistuneet Piikun hahtuvasta tehdyt ylisuuret lapaset jonne mahtuu loistavasti tavalliset villalapaset alle, ja sitä kombinaatiota ei ole mikään pakkanen ja tuuli kyennyt voittamaan. Sormet on aina lämpöiset oli keli mikä vaan. Toiveenani olisi silti löytää vielä se täydellinen pari joka on riittävän tiivis pitääkseen tuulen poissa mutta silti juuri täydellisen kokoinen käteeni, ei piirunkaan liian iso tai pieni. Harjoituksia jatketaan ainakin yhden parin verran. Ja todennäköisesti useammankin.