Aurinkoiset päivät ovat toden totta hellineet viime aikoina. Pakkanen on mielestäni pelkkä pukeutumiskysymys, joten olen innolla kirmannut ulos aurinkoon joka päivä enemmän tai vähemmän pitkille kävelylenkeille. Olen siis saanut sitä mitä tilasin, viimeinkin, ja siksipä juuri ennen pakkasia valmistuneet asusteet ovat olleet samantien tehokäytössä. Ehdin jo näitä tehdessä surra että josko tänä vuonna loskakelit alkavatkin jo helmikuussa. Mutta ei onneksi niin käynyt.

Mutta sen pidemmittä löpinöitä esittelen - Tadaa! - helmikuun ensimmäisenä työnä valmistuneet huovutetut lapaset. Kuten uhkasin, huovutustehdas jatkaa vielä tovin toimintaansa nyt käyntiin päästyään. Koin monta kuukautta lapaskateutta tyttäreni joululahjaksi antamiini vaaleanharmaisiin Lett Lopi -lapasiin joita mokoma ei edes käyttänyt. No nyt pakkasten tehdessä uuden ryntäyksen, on jopa itsepäinen kuumakalle tyttäreni tajunnut lapasien arvon ja ottanut ne käyttöön. Kun viimein jaksoin Menitaan tehdä lohtulankareissun pari viikkoa sitten, oli selvää että hankin lisää Lett Lopia lapasia varten, ja nimenomaan pariksi aiemmin valmistuneelle Hedda-myssylleni. Tässä tulos:  

 Lapaset hangella juuri neulottuna.

 Ensimmäinen konepesu ei huovuttanut näitä juuri lainkaan.

 Lisäsin lämpöä ja huopuminen oli huomattavaa mutta silti aivan liian vähäistä.

Kolmas kerta ei totta sanonut vaikka viimeksi teki niin, lisäsin lämpöä, eikä vieläkään tarpeeksi huopumista.

 Neljännen kerran uunista ulos, ja viimein näytti siltä että koko voisi olla ok

 Sitten oikomaan, ja pikkasen tuntui että olisi saanut kuitenkin olla vielä vähän pienemmät mutten enää jaksanut viidettä kertaa koneeseen näitä heittää.

Joten kuivasin nämä ja sitten kuvaamaan ensin kotona ja sitten hangella. Tässä vaiheessa oli vielä ulkona melko lämmintä ja käytin lapasia tällaisenaan

Vaan sitten alkoikin paukkupakkaset, ja kas kummaa näillä ei sellaisenaan enää pärjännytkään vaan alle piti laittaa ohuet lapaset. Olinpas sitten onnellinen siitä etten huovuttanut näitä enempää. Fiilis lapasista on käytössä ollut erittäin hyvä, Lett Lopista tehdyt huovutetut lapaset ovat ihanan pehmeät ja pörröiset. Tarinalla on siis onnellinen loppu, sen pituinen se. ;)

Malli sovellettu useasta lähteestä
Lankana Lett Lopi
Silmukoita 40, puikot 6
30 + 30 krs ja kärkikavennukset, peukalot 7 + 8s 14krs + kärkikavennukset
14,5 cm + 14cm, peukalo 7cm (+kavennukset), leveys 13,5cm

Huovutus: lyhyt pesuohjelma, ensin 45 astetta, sitten 48, seuraavaksi 55, ja lopulta 58 astetta.
Hämmennys on kovin suuri että tämä lanka ei näköjään reagoi ainakaan lämpötilan lisäämiseen. En ymmärrä mikä mahtaa olla syy että neljälläkään pesulla ja lämpötilan lisäämisellä en saanut samankokoiseksi huopuvia lapasia kuin tyttärelle tekemäni. En millään muista mitä muuta pyykkiä koneessa mahtoi olla mutta tuskin ihan kamalan paljon eroa on ollut eri kerroilla, pari pyyhettä tai lakanaa olen yleensä laittanut ja mahdollisesti muuta pikkupyykkiä. Taitaa tosiaan huovuttaminen olla melkoista arpapeliä kun ei edes samalla langalla saa samoilla ohjelmilla samaa tulosta. Harjoittelu siis jatkukoon. Kuin myös jääkausi: