Tällaisena harmaana ja sateisena räntäloskapäivänä on hyvä pysytellä sisätiloissa harrastamassa melankoliaa ja nörttäämässä, ei tule yhtään syyllinen olo vaikka skippaan tänään kaiken päivän what-to-do listalta. Saatan silti ehkä käydä neuletapaamisessa. Ja vesijuoksemassa. Ehkä.

Päivän esittelyssä Novitan sukkalanka-projektin eräs tuotos. Viininpunaisen Nalle-langan päätin tuhota säärystimiin sillä ajattelin että saan näin tavallisille villasukille hyvää jatketta pohkeiden lämmitykseen ja tehokäytössä olevat polvisukkani kilpailijan rinnalleen. Päätin tehdä nämä kutoen samaan aikaan Magic Loopilla kerän molemmista päistä jotta saan kudottua koko kerän. Onnistuin tässä hyvin, vasta ihan loppumetreillä sain langan niin solmuun että turvauduin saksiin. Langan sain kulutettua parin metrin pätkää lukuunottamatta kokonaan. Tässä todistusaineistoa eilisen ensiulkoilutuksen tiimoilta, loskaa oli silloinkin kuten kengistä näkee:

Palmikkosäärystimet, malli oma, 72s, puikot 2,5 pyöröt
Lankana Novitan Nalle, menekki 150g

Fiilis näistä ihan ok, en mitenkään hihku innosta mutta kaipa näitä ainakin kotioloissa tulee vedettyä lämpimikseen jalkaan. Nallessa näköjään jää perusresori aina lörpöttämään, muissa sukissa en tuota efektiä ole noin voimakkaana huomannut, tosin olenkin yleensä käyttänyt ohuempaa lankaa joka voi hyvinkin olla syy tähän.

Menitan langan lohtuhipelöintireissulta tarttui (arvatenkin) muutama lankakerä mukaan. Osa suunnitellusti, osa vähemmän suunnitellusti. Lett Lopia oli ihan pakko saada vielä lisää vihreänä jotta saan Hedda-pipolleni pariksi samanlaiset huovutetut lapaset kun tein tyttärelle vaaleanharmaana. Lisäksi suunnitelmissa oli ostaa alennuksessa olevaa Novitan Tempoa himoitsemassani petroolin värissä mutta tuota väriä ei tietenkään enää ollut sielläkään joten hetken arvoin keltaisen ja liilan välillä päätyen jälkimmäiseen. Sen lisäksi tarttui hihaani lähtemättömästi Pirtin Kehräämön ihanaista hahtuvaa joka suureksi ilokseni oli valmiiksi keritty kaksinkertaisena. Väri oli niin jumalainen että tätä en voinut jättää kauppaan millään! Olisin hinkunut myös useiden Lett Lopin värejä mutta itsekurini piti, niitähän tuolta voi käydä noutamassa sitten jos/kun ensin päättää että mitä niistä tekee vaikka mieli tekisi niitä ostaa vain ihasteltavaksi kotiin. Tässä pienestä mutta rakkaasta saaliistani kuva:

Postauksen loppuun vielä laitan kuvaa kahdesta aiemmin jo esitellystä Lett Lopin piposta jotka molemmat saivat pienen pesukäsittelyn jotta pipot vähän "rentoutuisivat" ja laskeutusivat paremmin. Ja niinhän ne tekivätkin. Tapasin Menitassa erään neuletutun joka kertoi itse huovuttavansa kevyesti Lett Lopia pyöräyttämällä pesukoneessa muutaman kerran. Harkitsen tuon kokeilemista Heddaan mutta toisaalta ehkä tämäkin riittää, vai mitä mieltä olette?

Kuvissa näkyy myös se kuinka Lett Lopi hieman pörrööntyy pesussa ja varsinkin huovutettaessa. Itse pidän tästä ominaisuudesta. Eilen sain päähäni vaihtaa turkoosin Lett Lopi -pipon tupsun isompaan ja värikkäämpään tupsuun, vielä en ole varma onko ratkaisu susi vai ei. Tuo pipo on sen verran kapea ja materiaali karhea että pipo ei lähde luisumaan tupsun painosta joten sen puolesta tupsu ainakin löysi paikkansa. Pipo kaipasi mielestäni jotain lisätehostusta, eikä se näytä hyvältä myöskään ilman tupsua joten luulen että aion pitää pipon tällaisena versiona:

Ja tästä iskeekin inspiraatio toteuttaa tupsun langasta aikomani huivi tai kauluri. Vielä kun osaisi päättää kumman teen. Hmmmmm.....