Syksyn ensi tuoksujen tulviessa nenään minulla alkaa paitsi syysmasennus niin myös huivimania. Sormet syyhyävät villan ääreen kesäisten puuvillaisempien neulomusten jälkeen, ja jostain syystä juuri kaulaan on ensimmäiseksi saatava uutta lämmikettä. Tänä syksynä minua on kiehtonut jo aiemmassakin bloggauksessa näkyneiden huivien tyyliin sivuttain neulottavat matalat kolmiohuivit. Tässä pari lisää:

Malli Pimpelliese, lankana liukuvärjätty vironvilla.
Puikot taisivat olla kolmoset tai 3,5 bambuaddit.

Tämä huivi on ollut pitkään to do -listalla hirvittävästä nimestään huolimati. Pidin reunakuvion loogisuudesta mutta lopputulos on liian pieni, ja neulos liian tiheä. Laittanen siis kiertoon tämän jossain vaiheessa. Käytin myöhemmin toisessa sovelluksessa samaa reunakuviota ja saatan käyttää toistekin.

Nikolai-huivi vol 2
Lankana sama liukuvärjätty vironvilla kuin ekassakin äidille valmistuneessa huivissa, värit sentään osuvat hieman eri kohtiin joten erotamme kumpi huivi on kumman.
Puikkona 4 pyöröaddit, hyväksi havaittu tälle langalle ja käsialalleni.

Tähän olen tyytyväinen, neulos laskeutuu kivasti verrattuna Pimpellieseen joka tököttää. Ja reunakuvio on todella kiva, vaikkakin työläämpi kuin edellisen huivin. Tässä kuvassa näkyykin hyvin se virheeni että lisäykset ja kavennukset tulevat yläreunaan, mutta käytössä kuitenkin huivi laskeutuu ja istuu hyvin joten leikitään että se oli tarkoitus. ;)

Nyt kun viimein tajusin millä vipstaakilla saan pystykuvani käännettyä niin saan tänne myös ekasta Nikolaistani kaulassa roikkuvat kuvat. Tokasta en jostain syystä moisia ottanut. Mutta tästä näkyy sitten myös miten eri tavalla nuo värit osuvat kohdilleen. Molempi parempi!