Lyhyt oppimäärä aiheesta: Neljä vuotta sitten aloitin bloggaamisen, ja jotenkin kummasti onnistuin aloittamaan ja valitsemaan mieluisen blogipohjan, joka miellytti ja kuvasi minua mielestäni riittävästi. Bloggaaminen sujui aluksi innokkaasti, mutta sitten tuli liikaa kaikkea enkä ehtinyt kahden työn paineissa kuin satunnaiseen kirjoitteluun. Ja kun taas olisi muuten ehtinyt, takkuili ensin tietokoneet, sitten tuli isoja elämänmuutoksia rytinällä moneen otteeseen ja aikaa oli taas vähemmän. Kun aikaa olisi ollut uudestaan bloggamiseen, kärähti tietokoneeni toistamiseen vuosi sitten, tällä kertaa lopullisesti. 

Viime syksynä sain tietokoneen mutta en tiennyt haluanko enää nettiä kotiini viemään aikasyöppönä aikaa muilta elämän osa-alueilta kun kerran olin hyvin "vieroittunut". Enenevät työkiireet ja niihin liittyvä sähköposteilu alkoi kuitenkin muodostua tämän kevään aikana liian monimutkaiseksi kaavioksi, joten reilun vuoden tauon jälkeen "vappuaaton kunniaksi" hommasin netin. Tänään sitten juhlallisesti ajattelin muun muassa päivittää retuperälle jäänyttä blogiani, huomatakseni että itselleni rakas ja mieleinen blogipohja oli ihan sikinsokin, tekstit eivät olleet palstoillaan! Viimeisen vuoden aikana kiireellä muiden koneilla blogatessa harvakseltaan, en ollut asiaan kiinnittänyt huomiota koska luulin että se oli jokin väliaikainen vika jonka unohdin samantien kun postasin bloggauksen.

Nyt sitten ajattelin tehdä asialle jotain ja mahdollisesti joko korjata vian tai jopa uusia pohjan. Vaan eipä se onnistunutkaan, kaksi tuntia elämästä hurahti siihen että blogi muuttui entistäkin enemmän vinksallaan olevaksi ja yhä vain rumemmaksi muuttunein, kasvanein ja väriä vaihtanein fontteineen, ja kirjoitukset hyppivät entistäkin pahemmin ulos palstoiltaan. Yritin epätoivon vimmalla etsiä uutta pohjaa muistamastani sivustolta, mutta kas, se olikin tyhjää täynnä vaikka blogi oli pystyssä. Yritin katsoa muita ehdokkaita, mutta joko ei ollut mitään mieleistä tai en ymmärtänyt niitä sivustoja lainkaan. Ärrinmurrin-kohtaus oli valmis ja hätäpäissäni ratkaisin ongelman valitsemalla vuodatuksen niukasta valikoimasta yhden rumista vaihtoehdoista vähiten ruman pohjan. Mutta näin en kyllä voi jatkaa, joten hjälp!!!

Eli auttaisiko joku lukija joka näistä ymmärtää että miten ihmeessä saan siedettävän pohjan jostain? Itse en osaa enkä ole oikeastaan kiinnostunutkaan mitään pohjia rustaamaan. Koodikieltä en osaa myöskään. Tällaista todella rumaa pohjaa en aio käyttää, ja vaihtoehtona on bloggaamisen kokonaan lopettaminen jos menee liian hankalaksi pohjan kanssa. Mikä on harmi nyt kun minulla viimein on sekä kone että netti tsiljoonien vaiheiden jälkeen...

Huokaus. Minä ja tietokoneet emme vain ole luotuja toisillemme - niin paljon kuin sitä toivoisinkin.