Tänään viimein on sellainen talvikeli josta tykkään eli pakkasta ilmassa ja heti piristää mieltä kun saa pukea ne ihanimmat neuleasusteet päälle ja fiilistellä talvea. Vielä kun lunta tulisi ja paljon niin olisin onnellinen! Tai no, ainakin onnellisempi. En pidä leudoista pimeistä talvista laisinkaan vaan nimenomaan sellaisista että lumi valaisee koko maailman vaikka aurinkoa ei näkyisi viikkokausiin. Äärimmäisyyksiä rakastavana ihmisenä rakastan kesää ja talvea mutta välimuodot, ja varsinkaan syksy ei miellytä lainkaan...

Neulomisinto on kutakuinkin ollut kohdillaan blogin aina vain harvenevasta tahdista riippumatta. En ole tainnut tämän vuoden valmistuneita kässähommia listata mihinkään, saa nähdä muistanko kaikkea sitten kun alan miettimään mitäs kaikkea on neuloskeltu tai virkattu. Tämän vuoden käsityörintamalla on itselleni suurimpia piristysruiskeita ollut Molla Millsin Virkkurikirja jonka ensin lainasin kirjastosta ja sitten viimein ostin kirjamessuilta ja sain nimmarinkin Mollalta kirjaani. En ole niinkään ohjeita tehnyt suoraan kirjasta mutta virkkaukseni sai uutta inspiraatiota ja on tullut sovellettua matonkuteita niin koreihin, kesälaukkuun kuin kännykkäpussukoihin.

Olen tuttuun tyyliin käynyt Tallinnassa, Helsingin lankakaupoilla ja jopa Käsityömessuilla, jonne onnistuin saamaan sunnuntaina viime metreillä ilmaislipun. Ja täytyy valitettavasti todeta että häijyä tekee katsoa kuinka käsityömessujen osuus messuilla sen kuin surkastuu vaikka harrastajat vain lisääntyy. Tarjonta oli todella heikkoa, ei edes Novita ollut enää paikalla. Lankoja en ostanut yhtään, korutarvikkeita sentään lempipaikastani eli Helmien Talosta ja sitten yhdet hauskat piparikorvakorut. Vaikka tarjonta ei häkellyttävä ollut viime vuonnakaan niin oli siellä silloin kuitenkin mm. Pirtin Kehräämö ja Noita-Pata, siitä Novitasta puhumattakaan. Surullista että ainoa mitä sain kuulla selitykseksi oli että "Tampereen messut sitä ja tätä ja tota", luulisi että pääkaupungissa olisi kuitenkin kaikista eniten asiakkaita? Ja onhan ne Tampereen kässämessut olleet aina ennenkin? Toki ymmärrän sen jos Messukeskus kynii superhintoja että tässä on tulos, mutta en tiedä siitä tarkemmin, kuin en myöskään Tampereen messuhinnoista myyjille. Vai onko vain niin että Helsingissä alkaa olemaan niin paljon muita pienimuotoisempia tapahtumia että myyjiä ei riitä enää Messukeskukseen? No, niin tai näin, niin taitaa olla niin että jos ei jotain radikaalia tapahdu niin tuo käsityöosuus tapahtumasta kuivettuu kokonaan pois. Sääli jos niin käy.

Onnittelin itseäni sunnuntaina kuitenkin siitä että kävin Senaatintorin joulukadun avajaisten yhteydessä Taito Shopissa lunastamassa pari kerää Roosanauha sukkalankaa, se on ollut niin haluttua tavaraa että piti ihan odottaa ilmoitusta milloin saapuu. Tykkään tuosta Kirjopirkka-sukkalangasta todella paljon, joku ehkä muistaakin kovan narinani parisen vuotta sitten kun sitä ei vielä saanut Helsingistä, mutta nyt voi olla tyytyväinen tilanteeseen. Yllättävää ja ilahduttavaa oli myös se että vaikka langan hinta on muuten noussut niin tuo kampanjalanka oli edullisempaa. Menitassa tuli seikkailtua männäviikolla Dropsin alpakka-alennsuten perässä saatuani myytyä Kallion Arjen Aarteissa -tapahtumassa muutaman pipon ja heijastinkukan. Käsitöillä on ihan kiva kustantaa käsityöharrastusta! ;) Lankaa on toki enemmän kuin laki sallii mutta kyllä mua piristää aina toisinaan ostaa uutta, varsinkin jos tiedän jo sijoituksen hinta-laatusuhteen olevan mainio, kuten Dropsin langoissa se musta on. Nepalia lähti Menitasta ja sitten myös Tikatasta mukaan kun Menitan hyllyissä oli osa väreistä loppu tuttuun tyyliin, ainakin viime viuonna koin saman alpakka-alennusten pyörteissä. Jos jotain pientä haluaisin kitistä, on se että mistään Helsingistä ei saa Dropsin uutta Alpakka-silkkilankaa. Olen odottanut sitä kuin kuuta nousevaa ja sitä ei vaan tule. Plääh. Netistähän en siis tilaa eikä tuolla messuillakaan niitä lankamyyjiä ollut juurikaan, saati kukaan joka olisi Dropsia myynyt joten turha toivo oli sieltäkään sitä saada. Tosi outoa että muualta Suomesta tämäkin lankalaatu löytyy mutta ei pääkaupungista, olenko ainoa joka haluaa kivijalkakauppaan tätä, vai mitä ihmettä?

No eipä sen kummempia, kiirettä pitää elämässä, muutoksiakin on ollut ja mennyt, ja odotan jo kesää kovasti. Viime kesä meni mahtavasti ja sain ideoita muihinkin elämän suunnitelmiin pitkällä aikavälillä. Eri asia toteutuuko unelmat ikinä mutta ihana että uusia unelmia tulee kun entiset on jo koettu, toteutettu, unohdettu tai kuopattu. Aika paljon haaveilua ja fiilistelyä asioiden suhteen on, eilenkin käytin moiseen naurettavan paljon aikaa ja energiaa, mutta mikäs sen parempaa kaamosterapiaa? Joulunodotustunnelmaankin tässä on jo päästy, muutama lahja on neulottu jo - eli meikäläisittäin jo todella ajoissa, yleensä aloitan vasta viikkoa kahta ennen aattoa. Kehtaisikohan jo jouluvalot laittaa päälle? Hyvää joulunodotusta kaikille, elämä jatkuu! :)