Edit2. Ounou, mulla oli tuossa sivupalkissa aiemmin kävijälaskuri ja huomasin jossain vaiheessa että se ei neää toiminut vaan enpä sen enempää asiaan kiinnittänyt huomiota. Vaan nyt menin ja klikkasin ja tsiisus, sain melkein halvauksen kun joku koiranleuka on keksinyt linkittää sen johonkin nakukuva-sivulle!!! :O :O :O No ehkä vähän naurattaakin mutta toivon vaan ettei kukaan luule että itse olen niin tehnyt. ikävä tietty ajatella että kuka niin on tehnyt ja miten niin pääsee tekemään, uskaltaako täällä netissä enää yhtään mitään tehdä ja kirjoittaa. Voi iik-kääk!

Edit 27.11. Muistin että olen myös neulonut parit nilkkasukat, toiset mustat jotka aloitin Cookie A:n jollain pitsikuviolla ja homma töksähti kun tajusin että ei se pitsi mustassa näy, kantapää oli kuitenkin jo tehty, ja minä kun en purkaa niin nikutin sukat valmiiksi sileällä neuloksella ja tein toisen samanlaisen eli tein pienen pätkän pitsiä yläreunaan vaikken muistanut mihin asti sitä tein, yritin arvailla ja kaipa se suht samaan kohtaan osui. Sitten tein toiset räikeän punaiset Spring Forward ohjetta muistaakseni mukaellen. Nämä tein kesällä ja käytin paljonkin alkusyksystä kun oli vielä liian lämintä pidemmille sukille mutta sandaalikelit ja paljaat jalat ei enää sopineet säähän. Huokaus, taas iski hirveä kesäikävä.... On tää syksy kyllä mulle tosi rankkaa kun on niin kamalan pitkä aika kesän tuloon, mutta eipä auta kuin kestää. Tulisi sitä lunta nyt niin heti helpottaisi! :)

 

Vuonna 2013 valmistuneita, päivitys 26.11.2013:

Puikoilla listasta noukitut, nyttemmin valmistuneet kässätyöt:

- Peruspipo petroolista Eco Alpaca langasta. Ehkä pehmein kerä ikinä, uulalaa! Lankamaailma Nordiasta hommattu, ja on kyllä hintavuudesta huolimatta palkitseva lanka, nopea neuloa ja kaunis sekä ihanan tuntuinen. Tätä hommaan sitten joskus kun kauppaan asti pääsen lisää. (Ogeliin kestää mun ovelta Lankamaailman ovelle bussilla vartissa mutta on vaan sellainen vaihe että aina on jotain muuta tärkeämpää). Tässä ei nokka kauaa tuhissut, pari iltaa ehkä alkuvuodesta 2013?

- Molly-pipo mustasta Silvija silkkivillalangasta. Valmistui keväällä melko nopeaan. Lanka on Karnaluksista ostettu, sopii hyvin pipoihin mutta lapasissa pinta kuluu rumaksi pidemmän päälle (tein viime syksynä punaiset lapase samasta langasta mutta eivät ole priimakunnossa enää). Pipon tarkoitus oli paikata mustan pipon tarve mutta siitä tuli liian iso, nyt on mietinnässä että puranko ja teen ainakin lyhyemmän vai yritänkö löytää pään jolle se sopii. Musta väri ei asusteissa ole muutenkaan mun juttu kun usein muut vaatteet ovat mustia ja juuikin asusteilla tuon niihin väriä. Mustan neulominenkin on tylsintä ikinä.

- vaaleanturkoosi neulehärpäke omalla ohjeella. Tästä en osaa sanoa juuta enkä jaata, vuoden tikuttelin mutta vain pari kertaa pääsi kesällä päälle asti. Ehkä jopa liian hippimäinen tai kotikutoinen tms? Harkinnassa värjääminen mustaksi tai tummanpunaiseksi. Jännä että vaatteissa käytän tosiaan mieluusti mustaa mutta asusteissa en... :D

- Esther-sukat, viininpunainen ohut sukkalanka. Aloitettu 20.12.2011 tarkoituksena ehtiä pukinkonttiin mutta mutkia oli liikaa matkassa joten tuli jouluneule ja sukat päätynevät ihan itselle. Tämän vuoden alussa iskenyt puuska tarttua keskeneräisiin tuotti tosiaan tulosta, nämä sukat valmistuivat keväällä 2013 kun keksin jatkaa jalkapöydästä etiäpäin simppelillä ribillä monimutkaisen mutta kauniin pintaneuleen sijaan. Loistoratkaisu sillä käytän aina nilkkureita (paitsi helteillä) joten varrethan vain sukista näkyvät, maximum effect with minimum effort. ;)

- oranssi Pihlajanmarjat-pipo, aloitettu marraskuu 2011, valmis lokakuussa 2013, näitä kahden vuoden projekteja tämäkin. Oranssi Jill-lanka on ostettu Liann Lõngadista aikanaan, ja väri ei ole tyypillinen itselleni mutta jostain syystä viime aikoina oranssit ja korallin eri sävyt ovat alkaneet viehättää kovastikin. Lienkö trendien uhri vaikka luulen olevani nykyään moisille vouhotuksille immuuni?

- mansikkalapaset, aloitettu 7.10.2011, valmista syys 2013, 2 vuotta lapasten parissa... No se alkaa olemaan tässä harrastuksessa lyhyt aika... :D


Näiden lisäksi sitten tammikuisen päivittelyn olen aloittanut ja saanut valmiiksi ainakin seuraavat:


Kevät 2013

- Turkoosi palmikkotupsupipo, lankana Lankamaailmasta ostettu Inca, valmistunut alkuvuodesta 2013. Ensin en oikein pitänyt mallista mutta puolessa vuodessa maku näköjään muuttuu ja nyt tykkään, oli juuri ekaa kertaa päässä pkkasten kunniaksi.

- Lett Lopi -pipo korallinvärisestä langasta, kevät 2013. Kevät tuli ja omituiset korallit ja neonpunaiset ym houkuttelivat, tuli ostettua muitakin hassunvärisiä lankoja, syytän kevätvalon nostamaa hormonitasoa, en vieläkään tiedä tykkäänkö näistä väreistä vai en. :) Pipon malli ei ollut ihan napakymppi kun en malttanut pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa Pipo on pääasia -kirjan ohjeen soveltamisesta helmineuleen ja palmikon yhdistämisessä vaan rupesin lisäilemään omituisia resoriraitoja ihan vain tylsistyneisyydestä. Tämän sapluunan luulisin jo oppineen ettei toimi, mutta luovana ihmisenä välillä on pakko alkaa improvisoimaan. Well, tulihan kokeiltua, parempiakin tuloksia on tullut. Tosin ehkä keväällä tää jo toimii taas?

- Keltainen puuvillapipo, malli omasta päästä, ristikkokaapelia ja nyppyjä. Valmistuttua en tiennyt taas että tuliko susi vai ei, ei tullut käytettyä mutta tänä syksynä on viihtynyt päässä todella hyvin, sateessa venähtäminenkin teki mallille hyvää.


Kesä 2013

- Aikanaan Lankamaailmasta hankittu keltaruskea Järnögarn tms on saanut marinoitua vuosia, ostin sitä silloin joskus (v. 2009 ehkä?) 300g ja tein yhdet kynsikkäät jotka ovat jossain vaiheessa elämänpolkuja valitettavasti hukkuneet. Lankaa on kuitenkin ollut silti jäljellä kutakuinin 250g ja nyt viimein kaivoin ne ensin patalappuprojekteihin innostuttuani kirjastosta lainaamastani Patalappuja àla carte -kirjasta. Tein kukan mallista patalappua kesän aikana useamman kappaleen ja keltaruskeaa käytin kaksinkertaisena auringonkukan matkimiseen. Ystäväni ihastui siihen lopputulokseen välittömästi eikä enää edes nähnyt aiemmin haluamiaan pinkin tai punaisen värisiä vastaavia. Lahjoitin oravannahkakauppoina kaverilleni ja sitten tein itselleni samanvärisen, ystävääni ja minua on aina yhdistänyt suuri rakkaus aurinkoon ja auringonkukkiin, kesään ja rantaelämään. Patalappuja tuli tehtyä yhteensä 6 kappaletta ja Nallea sekä Seiskaveikkaa on tuhottu. Nyt pitäisi keksiä vain kenelle ne antaa. Viime vuonna tehtailin patalappuja ja pannunalustoja urakalla lahjoiksi joten tuntuisi aika dorkalta antaa samoille ihmisille taas sama lahja vaikkakin materiaali olisi eri.

- Matonkudevirkkausta tuli kesällä harrastettua ja kuteita hommattua pitkin kesää Soukasta ja sitä ennen ja jälkeen Käpylästä nyt jo edesmenneestä Bordo Monte -käsityökaupasta. Virkkasin kesäkassin sekä kaksi kännykkäpussukkaa lomalla. Lisäksi virkkasin Molla Millsin kirjasta ketjukorvikset puuvillalangasta mutta ne on liian isot. Ostinkin Tallinnasta tätä varten pienemmän virkkuukoukun sekä kirjailulankaa jotta saan tehtyä pienempää ketjua. Korujen virkkaus kiinnostaa nyt muutenkin.

- Meida`s Socks by Nancy Bush, semisolid värjätty Ilun sukkalanka turkoosi. Nämä lahjotin äidilleni, tuli hienot, täytyy tehdä itselle.


Syys 2013

- Soukan Menita oli kesällä usean vierailun kohden ja matonkuteen ja maissilangan lisäksi ostin sieltä hulluuksissani persikanväristä angoralankaa. Siitä tuli pipo joka ei tietenkään ole ihan sellainen kuin ajattelin ja värikään ei enää rusketuksen karistuttua innosta, voivoi. Ehkä tämäkin sitten keväällä nappaa taas...?

- Syksyn aikana jatkoin matonkuteiden hyödyntämisessä ja tein kännykkäpussukoita 5 kpl lisää. Itse rakastan niitä mutta en tarvitisisi ihan noin montaa. Alunperin siis tein itselle pari kappaletta kun hukkasin aiemmin virkkaamani kännykkäpussukan ja totesin että järeämpi materiaali on tarpeen, ja keksin ripustaa pussukan rannehihnaan avaimetkin. Voin sanoa että mulla tää toimii, kännykkä sekä avaimet löytyy kassin pohjalta huomattavasti helpommin. :) Täytyy katsoa josko joku niistä löytää hyvän kodin, vai joudunko itse pitämään kaikki söpöläiset... :)

- Kettulapaset, vihreä-oranssit Nalle-lankaa plus vähän muuta. Aloitettu keväällä 2013 osana marinoituneiden (Novita) lankojen tuhoamisoperaatiota. Valmistuminen venähti syksyyn 2013 sillä kokeilin erivärisiä lapasten paukaloita ja päitä ja vasta kolmas yritys miellytti riittävästi. Kirjoneuleen tekeminen on kyllä työlästä mutta ihanaa, kuvioiden muodostuminen on todella lumoavaa. Ensin ajattelin että lapasista tuli liian löysät mutta kappas olenkin jo käyttänyt niitä paljon koska niiden alle mahtuu nykyään aina kädessäni olevat kämmekkäät, jei!

- Tummanvihreä lehtipipo Soukan Menitasta pari vuotta sitten ostetusta Tiina-puuvillasekoitteesta. Luonto inspiroi tähän, sydämestä neuloin ja kaipasin.

- Kuplikkaat kämmekkäät ikivanhasta purppuranvärisestä villalangasta, toiset nallesta raidottaen Neulovan Nartun Kuplalapasten tyyliin. Hassua kun löytää kaksi ohjetta ja yhtäkkiä hiffaa että niissähän on sama mallikuvio mutta värivaihtelu tekee eron. Heureka-lamppu syttyi päässäni ja näitä tulee varmasti tehtyä lisää muodossa tai toisessa. Olen tehnyt samalla mallikuviolla pipon joka sekin meni myyntiin tutulle (en enää muista olenko neulonut sen viime vai tänä vuonna, mutta oli mulle liian iso).

- Keväällä aloitin toisenkin Pipo on pääasia -kirjan innoittaman pipon Dropsin keltaisesta Nepalista Birgitta-läppäpipon ohjetta mukaellen. Pipo aloitetaan päälaelta ja tahdoin tehdä version jossa ei ole korvaläppiä. Eka versio ei ihan toiminut, purin reunaa pari snettia ja tein ribbiä, ja kas epätoivoisesta yrityksestä tuli upea lopputulos loppujen lopulta. Vaan se väri... Vaikka kuinka yritän keltaistakin aina pukeutumiseeni lisätä niin harvoin se toimii ihooni ja hiuksiini. Tuokin sävy ei ollut oikea ja sydänverta itkien luovutin pientä nimellistä korvausta vastaan pipo vaihtoi omistajaa. Hänelle tosin pipo sopi täydellisesti niin malliltaan kuin väriltään joten voin olla onnellinen että pipolla on onnellinen uusi omistaja. Aion tehdä ainakin yhden pipon erivärisenä, nythän sitä lankaa sitten on hankittuna, köh, kolmessa värissä. Vielä kun osaisi päättää että mistä värist' teen tämän ja mistä jonkun muun mallin....

- Heijastinkukkia n. 15 kpl, tein näitä myyjäisiin, viime vuotisiakin oli jäljellä, ja en näitä kauhean montaa myynyt mutta onpahan sitten ensi vuodeksi. Näitäkin taisin viime jouluna muutamalle ystävälle lahjoittaa joten ei tänä vuonna kehtaa taas. Näköjään loppuunkulutan hyvät lahjaideat kaikki kerralla. :D

- Kotolivingin ribbipipon ideasta muokattuna 3 pipoa, eka itselle, löröversio - toka lahjaksi tiukka versio - kolmas leveällä käänteellä lahjaksi. Jännittää tuliko näistä toiveiden mukaiset. Kaksi ekaa on tehty juurikin Kotolivingin Anun lahjoittamista langoista, hyvin oli riittoisaa. En millään muista oliko tämä vuosi sitten vai peräti kaksi, mutta tuolloin oli siis Kotoliving vasta ilmestymässä ekaa kertaa ja näitä jaettiin Kiseleffin Pop-up kaupassa. En ole tosin tainnut hankkia kuin tuon ensimmäisen lehden, sitä sai silloin jonkun verran metsästääkin.

- Keväällä opettelin neuletapaamisen yhteydessä aloittamaan sukat varpaista, ja yhdet valmistuivat viimein alkusyksystä. Nämä on pitänyt antaa jo monta kertaa saajalleen mutta menevät nyt joulukuun juhlapaketteihin kun sopivaa tilannetta ei aiemmin ole tullut.

- Säärystimet, keltaruskea Järnögarn tms, n. 150g, ketjupalmikolla. Sain kommenttia juurikin toissapäivänä hiihtäessäni pakkasessa ympäri maita ja mantuja nämä jalassa, armeijarotsi päälläni (lempitakkini viimeiset puoli vuotta) ja muut neulomukset käsissä, päässä ja kaulassa, että "onpas sulla maanläheinen tyyli nykyään..." Nauratti sillä näinhän se on, blingbling ei ehkä koskaan ole ollut mun juttu mutta omintakeisuus ehkä on. Kesälläkin sain kuulla hauskasta pukeutumistyylistäni, joka sisälsi mm. varvassukat, värikkäitä löysiä mekkoja, puuvillapipoja, värikkäitä huiveja ja kämmekkäitä. Itse nimesin kovin estottoman pukeutumiseni jossa värisääntöjä tai muitakaan tyylikkyyden edellytyksiä ei kunnioitettu Hobochic-tyyliksi (hobo = Homeless Bohemian) ja nyt olen näköjään tuonut sen luonnon helmassa elämisestä kaupunkistailiinikin... Ainakin vapaapäivinäni, rakastan rentoa rönttöpukeutumista ja sitä ettei tartte miettiä miltä näyttää muiden mielestä vaan vain ja ainoastaan omasta mielestä, ja siihen kuuluu yleensä estoton yhdistely ilman turhaa tyylittelyä. Siksipä tuo kommentti oli mulle kohteliaisuus ja sai minut vaipumaan haaveiluun kesästä ja vapaudesta... Huokaus. Sitä odotellessa täytynee kai pukeutua useammin Bohochic-tyyliin?


Tästä valmistuneiden listasta tulikin aikamoinen jaarittelulista, mutta hei, mä bloggaan niin harvoin ettei jaksa pysyä aiheessa kauheen tarkkaan. Ja ehkäpä muutenkin olen sellainen fiilistelijä, ainakin vapaa-ajalla, ihan tarpeeksi asialinjalla tai muuten vaan kurinalaisesti saa huhkia päivästä ja viikosta toiseen, ei sitä sitten vapaalla enää vaan jaksa moista. On sitä ainakin jotain saatu valmiiksi vaikka kaikkea en nyt tähän hätään varmasti muista.

 

Puikoilla 26.11.2013:
- Keväällä aloitetut polvisukat Tallinnan Wool & Woollen kaupasta ostetuista kauniin viininpunaisista printtivärjätystä Fabelista. Aloitettu kärjestä, Magic Loop tuplana ja pohkeen levein kohta pitkän tahkoamisen jälkeen tavoitettu. Enää suoraan posotusta polven alapuolelle, kapea resori ja sitten valmista.
- Kesällä aloitin Villamokan aikanaan värjäämästä Cookie A:n ekan sukkakirjan ohjeella Lindsay sukat omilla modauksilla. Eka sukka melkein valmis, ikävää näissä sadan gramman kerissä ja vyyhdeissä on se ettei voi neuloa kahta sukkaa samaan aikaan magic loopina, inhoan sitä että pitää tehdä toinen samanlainen ja yrittää saada käsiala pysymään tasaisena. Mulla kun se ei pysy
- Tyttärelle ehkä vuonna 2010 aloitetut sukat saavat paria mutta käsialassa ongelmia. Plus siinä että tein vaihtelevat kaapelit improvisoiden enkä kirjoittanut niitä mihinkään ylös. Kantapäähän asti selätetty kuitenkin mysteeri. Nämä taitaa tulla kuitenkin itselle. Tai ans kattoo nyt jahka valmistuvat.