Elämä on ollut jokseenkin mielenkiintoista viime aikoina, vauhtia ja vaarallisia tilanteita on riittänyt enemmän kuin ehkä olisi toivonutkaan. Työurani koki monia dramaattisia käänteitä mutta kas kummaa asiat lopuksi järjestyivät paremmin kuin hyvin. Mikä on mukavaa niin pääsen uusimmassa työpaikassani jälleen kerran yhdistämään kässäharrastustani ja kirjallisuutta. Järjestän tällä kertaa Kallion kirjastossa käsityökirjanäyttelyn jota pidän yllä koko heinäkuun ajan! Eli jos kiinnostaa jälleen laaja kattaus ajankohtaisia kässäkirjoja ja saada omaksi siihen liittyvä vinkkipaketti niin kannattaa tulla poikkeamaan Kallion kirjaston toiseen kerrokseen tiistaista alkaen, osoite on Viides linja 11. Kallion kirjastohan on niin upea reilu satavuotinen historiallinen rakennus että siellä kannattaa vierailla muutenkin vain kokemassa sen kauneus ja mukava tunnelma.  Lisäksi se on Suomen ensimmäinen rakennus joka on nimenomaan rakennettu kirjastoksi, ja ensimmäisiä Pohjoismaissa. Ihana paikka, tervetuloa!

Omiin käsityövärkkäyksiin sen verran että vaikka kesä on melko viileä ollut yksittäisiä poikkeuspäiviä lukuun ottamatta, on omat tottumukset silti pysyneet. Valon myötä innostun aina puuvillasta ja virkkauksesta. Virkkurin kakkososa ei tätä villitystä luonnollisestikaan ainakaan hillinnyt. Intohimona on nyt kirjovirkkaus sekä erilaiset korvakorut. Karnaluksista ja Villa Lankasta olen hommannut mittavan valikoiman helmilankaa ja niistä on kiva värkätä söpöjä korviksia niin ketjuiksi kuin pieniksi "pitsimatoiksi". Olen ympyränmalliset korvikset tärkännyt sokeriliuoksella, ongelmana on että sadesäillä niitä ei viitsi käyttää... Mútta ehkä joku päivä saan aikaiseksi ostaa liimaa ja tärkätä liimalla kestävämmäksi. Kirjovirkkauksella olen innostunut nyt tekemään erilaisia kännykkäpussukoita, se on niin hauska ja kätevä tapa kokeilla kuvioita ja tuhota jämälankoja. Laukkujakin olen aloittanut mutta niiden vaatima viimeistelytyö hihnoineen, vuoreineen, vetoketjuineen ja ompeluineen ei innosta niin yhtään. Pettymyksekseni en edelleenkään ole saanut Mollan reppua varten hommattua yhtä haluamaani väriä Catania Grandea joten se projekti on nyt 2 kuukautta ollut jo jäissä. Olen jo niin kyllästynyt koko juttuun että alkaa maistua puulta koko projekti ja tietyt lankamyyntiin liittyvät tahot joiden kähmintämäinen toiminta ylittää jo saippuaoopperamaiset mittasuhteet. Odotan siis kärsivällisesti sopivaa myyjää jolta lankani viitsisin hankkia. Siihen voi mennä kauan. Jos joku on ko langoista kiinnostunut niin suosittelen Villa Lankaa, sain sitä kautta omenanvihreän langan mutta sieltä ei ole ainakaan toistaiseksi saatavilla vielä tarvitsemaani väriä. Omenanvärisen lisäksi sieltä kuitenkin löytyy ainakin syklaami, luonnonvalkoinen, pistaasi, kaneli, farkunsininen ja oranssi. Käykääpä ostamassa pois. Villa Lanka muuttaa kesän lopussa mutta vain parin korttelin päähän. Sen sijaan ikäväkseni lähin lankakauppani Villavyyhti lopettaa toimintansa. Sinnekin kannattaa mennä ostoksille vielä kun ehtii! Itsellä on lankavarastot jo niin tursuavat että yritän olla menemättä, ainoa mitä tarvitsen on Catania Grande pellavanvärisenä 3 kerää ja sitä ei siellä ole. Jos jollakulla lukijoista on tuota väriä ylimääräisenä niin mulle saa tarjota tai ehdottaa vaihtokauppoja esim kanelinväriseen tai ruohonvihreään väriin! Muitakin löytyy kun epätoivoissani haalin mutta viininpunaiselle, harmaalle ja mustalle on jo muuta käyttöä, pidän paksuista puuvilloista pipoissa ja niitä on yllättävän vähän tarjolla, ja ensimmäisen kerran löysin sitä nyt tässä lankalaadussa merseroituna. Sitäkin harmillisempaa on mulle että sen saatavuus on aika heikkoa Helsingissä vaikka mahdollisuudet ja myyjiä sille olisi ollut. Mutta näillä mennään. Pienen yksittäisen asiakkaan toive on ilmeisen mitätön näillä markkinoilla.

Mutta lopetan tämän assosiatiivisen monologini tähän ja menen sateisen ja tylsän päivän iloksi tekemään nyt niitä käsitöitä, lankaterapia toimii tällä villaklinikalla vaikka täytyy myöntää että virkkaaminen näyttää aiheuttavan mulle sekä sormikipuja että etusormien ihon miittavaa kuivumista ja kovettumista. Täytynee palata välillä neulomiseen ja villalankoihin, olisi hyvä saadakin näille keleille sopiva muutama tamine pikkuhiljaa valmiiksi!