Edit: meni puurot ja velit sekaisin joten kaikki lapasohjeen tiedot kirjoitin uusiksi tähän postaukseen hetken päästä kun huomasin erheeni.

Huovutuskokeilut jatkuivat heti joulun pyhinä Puron vihreällä sävyllä jonka ajattelin sopivan pariksi vihreällä Laminaria-huiville. Ostin langan Menitasta jossa Purot ovat, tai ainakin olivat tuolloin, kohtuullisen 3e/kerä. Siellä oli myös mallikappale huovutetusta Purosta joka oli näitä muita ohuempi versio jota kaipasinkin jättipaksujen ja isojen rinnalle. Vaan kuinkas kävikään? 

Alkutilanne näyttää melko hyvältä:

Vaan lopputulos melko kehnolta. Olen tässä kuvassa ehtinyt jo toista lapasta venyttää tuskanhiki otsalla että sain minikokosen lapasen juuri ja juuri käteeni. Virkkuukoukun avulla voitte verrata ,mittasuhteita näiden kahden kuvan välillä.

Lopputulos 1,5h venyttämisen jälkeen on tämä:

Huovutetut lapaset, jälleen oma sovellus useista ohjeista
Lanka Novitan Puro, puikot 4

Ohje sama kuin edellisissä Lett Lopin lapasissa eli:
40 silmukkaa, 30krs 14cm + 14cm + kavennukset
peukalo 2x8s 14 krs 7cm + kavennukset

Ylläoleva oli vielä ok mutta sitten pesussa tein mokan. Yritin päästä vähemmillä huovutuskerroilla joten säädin pidemmän ohjelman. Pysäytin ohjelman kesken kun jostain syystä tuli sellainen olo että lapaset ovat tulossa liian pieniksi, ja näinhän siinä oli ehtinyt jo käydä.

Lapaset mahtuvat juuri ja juuri käteeni mutta kinnaavat sormenpäistä. Olen näitä yhden kerran kokeillut ja siihen homma jäi. Harmittaa sillä värin puolesta nämä olisivat tulleet tarpeeseen mutta en lähde samanväristä lankaa ostamaan uudestaan samaan työhön joten yritän löytää joltain muulta lankamerkiltä sopivan värin jahka kokeiluissa selviää huovutusleikkini voittaja. Purolle annan uuden mahdollisuuden kuitenkin toisessa värissä, vika nimittäin tässä kohtaa epäonnistumisesta taitaa olla allekirjoittaneessa. Liian pitkä pesuohjelma ja lämpötila olivat todennäköisinn syy ylikutistumiselle. Yritin vain päästä kerrankin helpolla ettei tarvitsisi kolmea tai neljää kertaa huovuttaa. Muuten ei niin väliä mutta olen sitä mieltä että sekä vettä että sähköä ei tulisi kuluttaa turhaan globaalisesti ajateltuna joten ahdistaa lähes tyhjiä pesukoneellisia pyöräytellä vain huovuttamista varten. Jatkossa en kyllä uskalla lämpötilaa enkä pesuohjelmaa muuttaa joten joutunen edelleen asiasta angstailemaan. Puhumattakaan siitä että täytyisi löytää joku pienikätöisempi hahmo joka näitä voisi käyttää, tyttären tassu on jo omani kokoinen joten siltä suunnalta ei apua saa. Mutta saa nähdä löytyykö näille käyttäjä joku päivä, eiköhän.