Olin tätä jo aiemmin kirjoittamassa mutta koneeni sippasi ja kirjoitus sen siliän tien myös... Juuri kun aiheesta tänään juteltiin. Sen siitä saa kun ei näitä tallentele välillä. Mutta onneksi kone nyt toimii, joten uusi yritys.

Olin tänään elämäni ensimmäisessä neuletapaamisessa Oulunkylän Lankamaailma Nordiassa ja oli mielenkiintoista tavata ihmisiä blogien takaa. Terkkuja vaan jos joku teistä tätä sattuisi lukemaan, oli mukava tavata ja ehkä tapaamme uudestaan piankin? ;) Valitettavasti en kaikkien nimiä ja blogeja muista vaikka yritin niitä kysellä niiltä kaikilta kenen kanssa juttelin.

Lankaa en juurikaan ostanut sillä olin edellisen päivän viettänyt Tallinnassa lähes ainoastaan Karnaluksissa ja Sadamarketissa tuhlaten kiitettävästi vähäisiä ropojani. Aikanikin loppui kesken sillä kauppa suljettiin kolmelta ja olin paikalla vasta kahden jälkeen, joten onnekseni en ehtiny kahmia lankoja tuhanteen suunnitelmaan. Sen sijaan kirjoittelin ylös ne langat ja niiden hinnat joiden arvelin kiinnostavan myöhemminkin. Neljän viikon päästä nimittäin on jo seuraava miitinkikin, ja uskon että sinne jälleen saavun. Siihen mennessä voin rauhassa miettiä tarvitsenko jotain niistä langoista joita näin ja innolla hiplasin. Kannattaa tuo lankakauppa käydä katsastamassa jos et vielä ole sitä tehnyt, ihania lankoja löytyi ja hyviä tarjouksiakin. Ihan ilman ostoksia en kuitenkaan sieltä ulos silti selvinnyt, sillä sieltä löytyi tarjouksesta jumbokokoa oleva lanka yhdestä lempiväristäni ja sitähän on pakko kokeilla (seliseli).

Tallinnan reissulta tarttui "hieman" enemmän lankaa, 1,6 kg, mutta sitäkin enemmän kahmin Karnaluksista puikkoja. Ihan hirvitti kun loppusumman kuulin (kruunut eivät enää riittäneet mutta onneksi eurot kävivät) mutta oli silti halpaa verrattuna Suomen hintoihin. Puikkojen hintojahan ei Karnaluksissa ollut merkitty mihinkään joten arpapelillä sitten vain nappasin noin 10 kpl erilaisia puikkosettejä. Hinnat vaihtelivat 2-5 euron välillä. Kalleimmat olivat luonnollisesti bambu- ja ruusunpuupuikot joita tähän mennessä en ole raatsinut hankkia. Mielenkiintoista onkin kokeilla viimein miten ne toimivat käytännössä kädessäni. Lankoja ostin Karnaluksista vain 20 euron edestä, 500g Novitan Mambon oloista mutta vähän ohuempaa Volarea ja italialaista ohutta sukkalankaa kahta eri laatua yhteensä 200g. Hinnat olivat kohtuulliset niissäkin, Volare maksoi 1,24e/50g kerä ja nuo sukkalangat n. 2e/50g kerä. Nappeja tuli kahmittua myös kiitettävä määrä, 42 kpl ja yhteishinta oli alle 10 euroa. Neulojan karkkipäivään kuului tietysti myös pientä hifistelyä nallejen, rivilaskurin ja silmukan pidikkeen muodossa. Mitään edellä mainituista en aiemmin omannut. Karnaluksista tarttui mukaan myös korusetti joka sekin maksoi vain muutaman euron. Kaupassa olisi ollut mieletön valikoima koristenauhoja mutta niitä en edes viitsinyt vilkaista, aikaa meni jo muutenkin lähes 2 tuntia lankoja, puikkoja ja nappeja pyöritellessä.

Olin yllättynyt että lankavalikoima ei ollut Karnaluksissa sen kummempi. Lankoja on siellä paljon mutta akryyliä löytyy yllättävän runsaasti. Etsivä toki löytää ne laadukkaammat/villaisammat langat sieltä joukosta. Ilmeisesti valikoima on usein vaihtuva sillä Limboa ei esim. enää ollut kuin jonain kammottavan värisenä pätkärääkättynä versiona. Olin kuitenkin ihan tyytyväinen että lankasaalis pysyi aisoissa sillä tiesin että liukuvärjätty vironvilla vie mennessään... Ja sitähän ei tuolta Karnaluksista löytynyt, kuten ei mielestäni mitään muutakaan virolaista lankaa.

Joten mars Sadamarketiin päin vielä ennen lähtöä, ja niinhän tällä likalla oli kova pähkäily että mitkä vyyhdet valitsisi ennenkuin laiva lähtee. Aikaa päätökselle oli vain 10 minuuttia. Mukaan lähti lopulta 4 vyyhteä, yhteispainoltaan 900g, kaikki eri värisiä. Hiukan hirvitti että olin kutakuinkin tasan vuotta ennen ostanut samaisesta kaupasta 5 vyyhteä lankaa josta en ole vielä mitään valmista saanut tehtyä ja kerimättäkin on yhä suurin osa. Mutta ostoihin olen tyytyväinen, nyt sain ne langat jotka silloin jäivät hampaankoloon kismittämään, sekä pari muuta ihanuutta lisäksi. Kuvia nyt ei ole tarjota ostoksistani mutta ehkäpä intoudun niitä vielä myöhemmin kuvaamaan ja lisäämään tänne.

Asiasta kolmanteen, olen onnistunut saamaan kutomisesta pakkomielteen lisäksi niska- hartia- ja päänsäryn, puhumattakaan käsien ajoittaisesta pakottamisesta. Tänään jouduin kotiin tullessa illalla turvautumaan kipulääkkeihin ensimmäistä kertaa asian takia. Osaisiko joku neuvoa mitä voisi asialle tehdä? Jumpata ja venytellä varmaankin? Vinkkejä otetaan vastaan, millään ei malttaisi pitkää taukoa kutomisesta ainakaan alkaa pitämään. Hyvä jos edes yhtä päivää joskus kykenee ilman olemaan. Siitä puheenollen, Nicefactorylla on asiaan liittyvä paitatilaus menossa. Pakkoneuloosia pukkaa, käykääpäs kurkkaamassa blogissa jos kiinnostaa neulomisen sanomaa julistaa paidan muodossa.

Ja mitä tulee itse kutomiseen, niin Revontuli-huivin tekeminen sai nyt potkua kun tajusin että vironvilloista olisi nyt saatava valmista viimein. Työhän on marinoitunut viime keväästä asti... Lisäpontta tekemiseen antoi myös fakta että tarvitsen puikot muuhun käyttöön enkä piruuttanikaan ostanut Karnaluksista samaa kokoa etten luista päätöksestä että tämä ensin valmiiksi ja sitten vasta seuraava iso projekti puikoille. Pienempiä töitä teen toki ohessa, lapasia on tällä hetkellä paritkin puikoilla, ja päättelemätöntä pipo-lapassettiä löytyy yksi kappale. Ai niin - hups, meinasin unohtaa, että kävin maanantaina Menitassakin, ja enpähän sieltäkään langatta ulos päässyt. Mukaan tarttui uutta punasävyistä Fabelia sekä kerä merseroitua puuvillaa. Enpä olisi uskonut että tämäkään päivä koittaa kun alan ostaa puuvillaa. Näin se elämä heittelee yllätyksiä... ;)

Tältä erää sekava raporttini lankamaailmasta päättyy tähän. Palailen astialle kun saan jotain valmiiksi ja kuvattua. Se tapahtunee melko pian. Ainakin toivottavasti.